ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
- 26 Μαΐου 2013 16:47
Στις Σέρρες περιόδευσε χθες Σάββατο (25 Μαΐου 2013) ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης.
Το πρόγραμμα της επισκέψεως του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ, περιελάμβανε επίσκεψη στον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο, συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Ι. Μωυσιάδη, τον Δήμαρχο κ. Π. Αγγελίδη, εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων και του Επιμελητηρίου Σερρών, καθώς και κοινωνικούς φορείς και Συλλόγους.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε, όπου μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια τραγική κατάσταση. Και μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι κάποιοι εμφανίζονται ως να μη έχουν αντιληφθεί τα πραγματικά συνοδά περιστατικά, ή ωραιοποιώντας καταστάσεις, αποσκοπούν και προσβλέπουν στο να κερδίσουν περισσότερη ανοχή από τον ελληνικό λαό.
Η όλη προσπάθεια είναι ατελέσφορη. Ενώ μιλάνε για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, την ίδια στιγμή, αυξάνονται τα ποσοστά της ανεργίας. Αυτό και μόνο καταδεικνύει ότι κάτι δεν πάει καλά.
Δεύτερον, αυξάνονται τα ενοικιαστήρια σε όλους τους δρόμους, όλων των πόλεων της Ελλάδας, που σημαίνει ότι κλείνουν επιχειρήσεις, κλείνουν μαγαζιά.
Αυξάνονται το δημόσιο χρέος. Μας λέγανε ότι με το PSI το χρέος θα μειωθεί. Ήδη όμως από το προηγούμενο έτος έχει αυξηθεί κατά 19 δισ. Ευρώ. Οδηγούμεθα λοιπόν, με μαθηματική ακρίβεια, σε ανήκεστο βλάβη της οικονομίας και ως εκ τούτου και της κοινωνίας.
Διαπιστώνεται ότι υπάρχει μια κοινωνική απαξίωση. Είδα τους φορείς της πόλεως σας και μου ανέφεραν πλείστα όσα προβλήματα, είτε είναι τρίτεκνοι είτε πολύτεκνοι, είτε καρκινοπαθείς, όλοι είχαν να διηγηθούν ένα δράμα. Πήγα στο Επιμελητήριο και μου περιέγραψαν τη ζοφερή κατάσταση την οποία αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες. Τα ίδια πράγματα άκουσα και σε επίπεδο Περιφέρειας, αλλά και από τον Δήμαρχο. Δεν υπάρχει κάποιος που να αισιοδοξεί. Όταν λοιπόν μια χώρα χάνει την αισιοδοξία της, χάνει το δρόμο της πολύ φοβούμαι ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να αναστραφεί η κατάσταση.
Η οικονομική κατάσταση και η δυσχέρεια, πονάει και μένα, όπως πονάει και σας. Όμως, αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι ο ακρωτηριασμός.
Αυτό που διερχόμαστε τώρα, είναι μια ασθένεια. Μια σοβαρή ασθένεια, την οποία όμως, με τον «α» ή τον «β» τρόπο θα την αντιμετωπίσουμε.
Ο ακρωτηριασμός όμως δεν γιατρεύεται, όσα χρόνια κι αν περάσουν.
Αυτό τον εθνικό ακρωτηριασμό τον φοβάμαι πολύ και με ανησυχεί πολύ περισσότερο το γεγονός ότι ουδείς σκέφτεται προς αυτή την κατεύθυνση, ουδείς σκέφτεται προς αυτή την κατεύθυνση, τη στιγμή που ο Τούρκος, από τη δική του πλευρά, κάνει ότι μπορεί προκειμένου να κάνει αισθητή την παρουσία του στα πράγματα, με κίνδυνο να λάβει ως «αντιπαροχή» κάποια κομμάτια από την ελληνική Επικράτεια.
Στο θέμα του ονόματος με τη γειτονική μας χώρα, το όνομα χάθηκε και ψάχνουμε τώρα τον τρόπο του πλασαρίσματος, ώστε να μην ενοχληθούν κάποιοι.
Πολύ φοβούμαι λοιπόν ότι ολισθάνουμε σε όλα τα επίπεδα, κυρίως όμως στο κοινωνικό. Δεν μπορεί για παράδειγμα, στις Πανελλήνιες, στο μάθημα της Έκθεσης, σε παιδιά, κορίτσια 17 ετών, να θέτουν ως θέμα για ανάπτυξη ακραία πράγματα σαν αυτά που μπήκαν.
Ακραία πράγματα που διαλύουν την οικογένεια. Δεν μπορεί λοιπόν μεταξύ τόσων θεμάτων που θα μπορούσαν να επιλεγούν, για την πατρίδα, τη θρησκεία, την οικογένεια, για τη φύση, να διαλέγουν αυτά τα θέματα που επέλεξαν. Είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο. Κι όμως, έχουμε φθάσει σε αυτό το επίπεδο, που το δεχόμεθα και δεν πειράζει. Δηλαδή η ονείρωξη ενός κοριτσιού 17 ετών, η «Ρηνούλα» που λέει, ήταν το θέμα. Είμαστε σοβαροί; Είναι θέματα για παιδιά 17- 18 ετών αυτά; Έχουμε χάσει πραγματικά και τις αρχές και τις αξίες σ’ αυτόν τον τόπο και αυτό είναι ολέθριο και πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός, όταν το συνειδητοποιήσει, ίσως θα είναι πάρα πολύ αργά.
Για το πρόγραμμα του ΛΑ.Ο.Σ
Εμείς έχουμε πει ορισμένα πράγματα για την έξοδο από την κρίση, τα οποία σήμερα προσπαθούν να τα εφαρμόσουν αλλά με λαθεμένο τρόπο. Είχαμε πει οικονομικά, για τις τράπεζες, από το 2007 και μόνο εμείς το λέγαμε, ότι πρέπει να συμπτύξουμε τις τράπεζες μας σε 2 τράπεζες, ώστε να μην έχουμε τον κίνδυνο ότι θα «πέσουμε κάτω» από ένα ατύχημα σε μια τράπεζα. Τώρα προσπαθούν με αυτό τον αδιανόητο τρόπο, να γίνει ανακεφαλαίωση να μην γίνει…
Είχαμε πει κατάργηση του Τειρεσία. Δεν μπορεί κάποιος που παθαίνει ένα έμφραγμα και μπαίνει 5 εβδομάδες στο Νοσοκομείο, να του κλείνουν όλες οι πόρτες της χρηματοδότησης. Έχουμε μιλήσει για μια σειρά πραγμάτων, όπως η κατάργηση όλων των Ταμείων τα οποία βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Ένας ενιαίος φορέας υγείας για όλους. Είπαμε ότι τα έργα δεν μπορούν να γίνουν από την «εργολαβία». Να τα αναλάβει η ΜΟΜΑ.
Έχουμε μιλήσει για πολλά πράγματα και έχουμε καταθέσει προτάσεις και λύσεις. Βέβαια πολλά από αυτά, ήταν «ενοχλητικά» και γι αυτό είμαστε εκτός Βουλής. Πιστεύω όμως ότι πλέον φεύγει η «τσίμπλα» από τα μάτια και το «κερί» από τα αφτιά και θα επανέλθουμε.
Για το Νομοσχέδιο για τον ρατσισμό
Πρόκειται για ένα παιχνίδι μεταξύ Κουβέλη και Σαμαρά. Ο Κουβέλης θέλει να δείξει προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ‘’κοιτάξτε, ναι μεν για ορισμένα πράγματα δεν μπορούσα να πάω, αλλά σε θέματα θεσμικής ιδεολογίας, να κρατάω άμυνες και στριμώχνω το Σαμαρά για να το δεχθεί’’.
Ο Σαμαράς από την άλλη, καταλαβαίνει ότι αν δεχθεί το αντιρατσιστικό του Κουβέλη, κινδυνεύει πάρα πολύ και από το εσωτερικό του κόμματός του, αλλά και από άλλες καταστάσεις. Είναι μια μάχη. Τώρα, αυτή την ώρα, φαίνεται να κερδίζει ο Σαμαράς τον Κουβέλη. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο μετά τη συνάντησή τους.
Εάν πρέπει να γίνει ένα αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο, πρέπει να γίνει υπέρ των Ελλήνων. Εμείς είμαστε τα θύματα.