ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
- 15 Απριλίου 2013 22:58
(Κυριακή 14 Απριλίου 2013)
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, επισκέφθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου τα Ιωάννινα, προκειμένου να προεδρεύσει Συσκέψεως της Ν.Ε ΛΑ.Ο.Σ Ιωαννίνων. Ξεκινώντας την επίσκεψή του στην πόλη, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Θεόκλητο, ενώ στη συνέχεια ο κ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη.
Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους των τοπικών Μ.Μ.Ε, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:…
«Γνωρίζετε όλοι ότι η κατάσταση της χώρας είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Δεν με φοβίζει τόσο η κρίση, όσο η ακρισία των διαχειριστών της. Με φοβίζει ότι σε κάποια πράγματα, είναι παντελώς ανυποψίαστοι. Και σε όσα δεν είναι ανυποψίαστοι, είναι φοβικοί.
Έχω την αίσθηση ότι δεν κατάλαβαν τίποτα απ’ όσα συνέβησαν πριν από ακριβώς ένα μήνα στην Α. Μεσόγειο. Συμπτωματικά, μέσα στο ίδιο διήμερο:
1. Έπεσε» η οικονομία της Κύπρου,
2. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα βρέθηκε στο Ισραήλ και επέβαλε στον Νατανάχιου να ζητήσει συγγνώμη από την Τουρκία. Προφανώς είχε υπόψη του να ξεκινήσει επιχείρηση κατά του Ιράν.
3. Ο Νατανάχιου ζητάει συγγνώμη από την Τουρκία και η Τουρκία την αποδέχεται.
4. Η Τουρκία δηλώνει «για να κάνω την επιχείρηση στο Ιράν, θέλω κατάπαυση του πυρός από τους Κούρδους». Μπαίνουν στη μέση οι Αμερικάνοι και το πετυχαίνουν.
Θυμίζω ότι το Ιράν είναι ο τροφοδότης κατά 30% της ενέργειας που χρειάζεται η Κίνα και χωρίς την τροφοδοσία των πετρελαίων του Ιράν, διαλύεται.
5. Ο Αμερικάνος λέει στον Ρώσο: «Άσε την Κύπρο. Εγώ θα πάρω τα πετρέλαια και θα σου στείλω «πελάτη» την Κίνα… με μεταφορική και ουσιαστική έννοια.
Η Κίνα, βλέποντας ότι ο κίνδυνος να βρεθεί χωρίς ενέργεια ήταν άμεσος, αν γινόταν τελικά η εισβολή των Αμερικανών, βάζει την Β. Κορέα να κάνει δοκιμές διηπειρωτικών πυραύλων.
Η Αμερικανική αντίδραση, ήταν να στείλει τον στόλο της, να στείλει τα stealth και τότε η κινεζική πλευρά, φέρνει τον Αμερικανό αντιμέτωπο με δύο πολέμους. Ένα κατά του Ιράν και ένα ταυτόχρονο, παράλληλο στη Β. Κορέα. Το γεγονός αυτό, προς το παρόν, έχει αναστείλει τα σχέδια για εισβολή στο Ιράν. Πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη παρτίδα σκάκι στην διεθνή σκακιέρα. Και η Ελλάδα είναι απούσα, γιατί δεν μπόρεσε να αντιληφθεί όλες αυτές τις ενέργειες.
Ο ρόλος του κ. Νίμιτς
Με ενοχλεί που συνεχίζεται αυτή η ιστορία με τον κ. Νίμιτς, υπαλλήλου του Τζ. Σόρος, χωρίς κανείς να αναλαμβάνει να τον ελέγξει.
Ο κ. Σόρος είναι ο φυσικός ιδιοκτήτης των Σκοπίων. Είναι το μόνο κράτος που έχει αφεντικό και μάλιστα με τέτοιο παρελθόν. Ο κ. Νίμιτς προΐσταται του Πανεπιστημίου της Βουδαπέστης. Το όνομα «Άνω Δημοκρατίας της Μακεδονίας» που διαπραγματεύεται είναι κατ’ αρχήν αστείο και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, γιατί το «Άνω» θα φύγει όπως θέλει ο Γκρουέφσκι και, προϊόντος του χρόνου, το «έθνος» θα γίνει «μακεδονικό», και η γλώσσα «μακεδονική».
Προτάσσω περισσότερο τα εθνικά από τα οικονομικά θέματα, γιατί η οικονομία είναι μια γρίπη αντιμετωπίσιμη, αλλά τα εθνικά θέματα είναι ακρωτηριασμός. Η Ελλάδα κινδυνεύει άμεσα να χάσει την αρτιμέλεια της την προσεχή δεκαετία.
Η Τουρκία παρεμβαίνει όταν βλέπει την Ελλάδα ανήμπορη και κουρασμένη. Τον Σεπτέμβριο του ’55, όταν ο Παπάγος ήταν άρρωστος στο κρεβάτι του θανάτου, είχαμε τα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη. Το 1974 πάλι, όταν η Ελλάδα ήταν χωρίς κυβέρνηση τότε με τον Ανδρουτσόπουλο- είχαμε τα γεγονότα του «Αττίλα» με την απόβαση των Τούρκων. Το ’96 πάλι, όταν ο Γ. Παπανδρέου ήταν σε κατάσταση μεταξύ ζωής και θανάτου στο Ωνάσειο, είχαμε την επιχείρηση των Τούρκων στα Ίμια. Βλέποντας και τώρα η Τουρκία την κατάσταση της Ελλάδας, μπορεί να της ανοίξει η όρεξη για καινούργια πράγματα.
Αλλά δεν υπάρχουν μόνο οι πόλεμοι της λόγχης αλλά και οικονομικοί πόλεμοι. Ήδη η Τουρκία είναι ο προνομιακός πελάτης για να πάρει τα λιμάνια μας. Και μου έκανε εντύπωση πως ανάμεσα σε εκείνους που είπαν ότι βγήκε να διεκδικήσει την πώληση του λιμανιού της Μυτιλήνης -το πλέον ακριτικό λιμάνι- στους Τούρκους, ήταν ένας πρώην δικός μας. Οι Τούρκοι διεκδικούν όλα τα «φιλέτα» της Ελλάδας και κάποια στιγμή θα βρεθούμε σε μια άλλη οικονομική κατοχή, σαν και αυτή που βρισκόμαστε σήμερα υπό την Γερμανία, αλλά αυτή την φορά θα είναι οι Τούρκοι.
Για το ακριβό ευρώ
Όσο υπάρχει το ακριβό ευρώ, η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από την εντατική μονάδα. Εδώ και πέντε χρόνια ζητάω να γίνει μια Συμμαχία του Νότου, αλλά δεν το δέχθηκαν τότε γιατί φοβόντουσαν τις συνέπειες.
Θα πηγαίναμε στην κ. Μέρκελ να ζητήσουμε την μείωση του ακριβού ευρώ. Αν το ευρώ δεν έρθει σε ισοτιμία 1:1 με το δολάριο, η Ελλάδα πρέπει να πάει σε εθνικό νόμισμα το ταχύτερο δυνατόν.
Με το ακριβό ευρώ, δεν μπορούμε να πουλήσουμε τίποτα στο εξωτερικό. Λένε ότι αν πάμε σε εθνικό νόμισμα, δεν θα έχουμε φάρμακα και πετρέλαιο να ζήσουμε.
Αυτό κρύβει μια ιδιοτέλεια και ένα δόλο. Είναι μεγάλο ψέμα. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει διατροφικά αυτάρκης. Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε για κρέας και για γάλα, 2,5 φορές περισσότερα απ’ ότι δίνουμε για πετρέλαιο.
Μπορούμε να αυξήσουμε τις παραγωγές μας που σήμερα έχουμε εγκαταλείψει. Άρα, ο πρωτογενής τομέας είναι το όχημα που θα μας βγάλει από την κρίση. Προτιμώ επομένως μια προσωρινή κρίση δύο ετών που θα έχει προοπτική για το αύριο, παρά μια συνέχεια αυτής της οικονομικής κρίσης που δεν έχει τελειωμό.
Έχω βαρεθεί να βλέπω τον κ. Τόμσεν να «τραβά τα αυτιά» των πολιτικών κάθε τρεις μήνες που έρχεται στην Ελλάδα. Έχω σιχαθεί όλες αυτές τις κωλοτούμπες με τα «δεν ψηφίζω» αρχικά και μετά «ψηφίζω τα πάντα».
Σιχάθηκα που έβλεπα χθες την τρικολόρ κυβέρνηση να πανηγυρίζει που θα διώξει 15.000 ανθρώπους, πράγμα που απέρριπταν μέχρι πρότινος. Όλα αυτά είναι κακοί και άκρως επικίνδυνοι θεατρινισμοί.
Από την στιγμή που υπέγραψε ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Παπανδρέου την διαβόητη επιστολή προς την κ. Λαγκάρντ που λέει ότι δεν θα ασκήσουν άλλη πολιτική απ’ αυτή του μνημονίου όσο πολιτεύονται. Όλα αυτά περιγράφονται στο μνημόνιο. Και έχουμε και την αγωνία και την αμφισβήτηση που διακινούνται από τις παραφυάδες των τροκανών (Mega και κάποια άλλα κανάλια) για να υπνωτίζουν τον κόσμο και να μην αντιδρά.
Με αυτήν την πολιτική δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε τίποτα. Η ύφεση μεγαλώνει, το ΑΕΠ από 245 δισ. ευρώ έχει κατέβει κάτω από 180 δισ. και οι άνεργοι κατά την επίσημη εκδοχή είναι 1.350.000 -ποσοστό 27,5%- , ανεπισήμως όμως είναι πάνω από 3 εκατ. Και ακούω συνεχώς για ανάπτυξη, αλλά δεν έχω δει φουγάρο να καπνίζει. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής το ταχύτερο δυνατόν. Και πιστεύω πως η υπάρχουσα Βουλή μπορεί να δώσει μιαν άλλη κυβέρνηση που θα ασκήσει μια εντελώς διαφορετική πολιτική.
Για την πορεία του ΛΑ.Ο.Σ.
Εμείς στον ΛΑ.Ο.Σ. ξαναχτίζουμε το κόμμα μας, έχοντας εισπράξει το μήνυμα των εποχών για πλήρη ανανέωση. Το δεύτερο δεκαήμερο του Μάιου, θα συνεδριάσει η νέα Κ.Ε που θα αποτελείται σε ποσοστό άνω του 85% από νέα στελέχη.
Ατενίζουμε το αύριο με περισσότερη αισιοδοξία. Ο «κουρνιαχτός» πλέον κάθισε και ο κόσμος ακούει τα μηνύματά μας. Όλο και περισσότεροι λένε πως αν είχαμε ακούσει τις προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ. σήμερα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
Σε όλη την Ελλάδα έχουμε συνεχώς νέες μεταγραφές και πιστεύω πως αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τις εκλογές τις οποίες δεν βλέπω να γίνονται σύντομα, εκτός απροόπτου και απροβλέπτου.