14.9.2012,

Συνέντευξη του Γιώργου Καρατζαφέρη στο FLASH FM

Στείλτο Email

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟ Ρ/Σ FLASH ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΡΓ. ΚΩΣΤΑΚΗ

 

Η Χρυσή Αυγή δουλεύει μεθοδικά και έξυπνα και όλα αυτά δεν είναι πρωτοείσακτα. Όποιος έχει διαβάσει το βιβλίο «ο Αγών μου» του Χίτλερ, μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Σαν τελικό στόχο έχουν την κατάληψη της εξουσίας. Δεν είναι καθόλου εύκολο να τους σταματήσουν τώρα πια. Θα δούμε και άλλες τέτοιες παρεμβάσεις. Αυτά τα κινήματα ξεπηδούν από την αγανάκτηση και το θυμό του κόσμου που θα πολλαπλασιάζονται.

 

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ρ/Σ FLASH και στον δημοσιογράφο Αργ. Κωστάκη.

 

Ήττα του πολιτικού συστήματος

Όταν εγώ μίλαγα για το θέμα των λαθρομεταναστών, με λοιδορούσαν, με λέγανε φασίστα, ακραίο κλπ. Η ανοχή όμως που υπήρξε προς αυτήν την κατεύθυνση συν την πολιτική κάποιων πολιτικών προσώπων, όπως του κ. Παυλόπουλου που είπε μες στην Βουλή «καλωσορίζουμε αυτούς που διαλέγουν την χώρα μας’, δημιούργησαν αυτές τις αποπνικτικές συνθήκες. Εκεί βασίζεται η Χρυσή Αυγή για να «δείξει τα δόντια της» παίρνοντας δύναμη από την αγανάκτηση και τον φόβο που υπάρχει. Φοβάμαι πάρα πολύ. Είχα προειδοποιήσει στη Βουλή να γίνει κάτι γιατί θα περάσουμε στην αυτοδικία και έτσι έγινε.

Είναι αλήθεια ότι έλεγα ότι ‘όποιος μου μιλήσει για την Χρυσή Αυγή, όταν είχε πολύ χαμηλό ποσοστό,  θα του κόψω την καλημέρα”. Έβλεπα την αντιμετώπιση που είχαν από το κατεστημένο. Είχα προβλέψει ότι θα υπάρξει μια κλιμάκωση της παρουσίας αυτών των ανθρώπων. Η αυθάδεια τους είναι ανάλογη της πρακτικής που χρησιμοποιούν παντού και εντός του Κοινοβουλίου και λυπάμαι που δεν βλέπω σήμερα στη Βουλή την δύναμη εκείνη που θα μπορούσε να τους αντικρούσει. Αυτό αποτελεί μια ήττα του πολιτικού συστήματος.

Υπήρξαν κάποιοι στο Κόμμα που είχαν περάσει από την Χρυσή Αυγή, είχαν περάσει από την ”κoλυμπήθρα του Σιλωάμ”, όπως ο κ. Βορίδης και κάποιοι άλλοι οι οποίοι ήταν κάτω από το “άγρυπνο μάτι” του ξεστρατήματος. Τους γνωρίζω καλά, υπό την έννοια της γειτονιάς. Η κοινωνία θα ταλαιπωρηθεί. Θα κουρασθεί και εν συνεχεία θα προσπαθήσει να τους αποβάλλει. Μέχρι τότε, θα συνηθίσουμε στην παρουσία τους. Όπως με τους λαθρομετανάστες που δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει η Αστυνομία, ούτε καν ο στρατός, το ίδιο θα συμβεί και με την Χρυσή Αυγή, προϊόντος του χρόνου. Δεν θα υπάρχει δύναμη να τους αντιμετωπίσει.

Και το ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που φρουρούσε τον κ. Μπαρμπαρούση, ο οποίος προφανώς είναι και ομοϊδεάτης -είναι σαν να χτυπάς το σαμάρι για να μην χτυπήσεις το γάιδαρο- το θέμα είναι αν μπορούν να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα.

 

 

Έβαλα συνειδητά πρώτα την πατρίδα και μετά το κόμμα

Έκανα μεγάλα λάθη και πολλά. Έβαλα συνειδητά πρώτα την πατρίδα και μετά το κόμμα. Γνώριζα ότι θα υπάρξει βλάβη στο κόμμα, αλλά το ρισκάρισα. Εξάλλου είμαι πατριώτης και γι’ αυτό πιστεύω στον πατριωτικό παρεμβατισμό. Δεν ήξερα ότι η πρωτοβουλία μου να γίνει πρωθυπουργός ο Παπαδήμος ότι θα έβλαπτε το κόμμα; Αλλά τότε σκέφθηκα ότι η καλύτερη επιλογή ανάμεσα σε Παπανδρέου ο οποίος έχει ανεπάρκεια σε πολλά πράγματα που χρειάζεται να έχει ένας πρωθυπουργός και στο υποκατάστατό του τον κ. Πετσάλνικο, προτίμησα τον άνθρωπο της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, της ‘τριμερούς” των επικυρίαρχων, τον κ. Παπαδήμο. Εγώ είμαι αντίθετος ιδεολογικά με τον κ. Παπαδήμο και την λέσχη Μπίλντερμπεργκ που την πολεμάω. Αλλά σκέφθηκα ότι τον μόνο που δεν θα αφήσουν να “πέσει” είναι ο δικός τους άνθρωπος και έτσι θα πάρω 6 μήνες “αναπνοή”. Γνώριζα ότι με την επιλογή μου αυτή, το κόμμα θα πέσει κατακόρυφα, αλλά από την άλλη, θα σωζόταν η Ελλάδα, όπως και έγινε. Σε άλλη περίπτωση, η Ελλάδα θα είχε βουλιάξει.

 

Η πολιτική σκηνή έχει διαιρεθεί

Ο κ. Σαμαράς είναι ένας άνθρωπος ευφυής, αλλά του λείπουν κάποια άλλα πράγματα που θα έπρεπε να τον συνοδεύουν. Και νομίζω πως θα έχει καταλάβει ότι το φορτίο είναι πολύ βαρύτερο απ’ ότι πίστευε και πως οι αχθοφόροι που είναι στην υπηρεσία του, δεν μπορούν να το κουβαλήσουν. Το φορτίο είναι πράγματι βαρύ και κάθε μέρα γίνεται και βαρύτερο. Και σ’ αυτή τη κρίσιμη φάση το πολιτικό σύστημα είναι χωρισμένο στη μέση. Οι μεν κάνουν καταγγελίες και βαβούρες όπως οι κ. Μιχαλολιάκος, Καμμένος, Τσίπρας κλπ και έχουμε και τους άλλους τρεις οι οποίοι είναι ισοπεδωμένοι. Έχουν παραδοθεί σε μεγάλο βαθμό στα κελεύσματα της κ. Μέρκελ. Έτσι, οι μεν πολεμούν τους δε. Το αποτέλεσμα οδηγεί σε τέλμα. Και εγώ είμαι εκείνος που κάνω προτάσεις. Και σκέφτομαι ότι με την πτώση ενός Πρωθυπουργού και μιας κυβέρνησης, δεν ωφελείται ο τόπος, όπως έγινε με τον κ. Καραμανλή και τον κ. Παπανδρέου. Και βλέπω πως χαίρονται με τις δυσκολίες της κυβέρνησης ο κ. Καμμένος, ο κ. Μιχαλολιάκος, ο κ. Τσίπρας που εγώ τους θεωρώ ένα πράγμα, παρά την διαφορά στην ιδεολογία τους. Δεν κάνουν καμία πρόταση, αλλά θέλουν να ισοπεδωθεί ο απέναντι. Και προχθές συνυπήρξαν σε κάποια θέματα. Και κάθε μέρα θα συνυπάρχουν σε περισσότερα, γιατί τους ενδιαφέρει να ικανοποιηθεί αυτός ο άκρατος λαϊκισμός. Αυτό δεν εξυπηρετεί τον τόπο. Πρέπει να δώσουμε προτάσεις. Εγώ θα ήθελα να είναι και ο Τσίπρας στην κυβέρνηση.

 

Πρέπει να αλλάξουν κάποιες νοοτροπίες

Δεν ζητώ να μπω πάλι στην κυβέρνηση. Θα μπορούσα να ήμουν υπουργός το 2004 αν δεν είχα φύγει τότε από την ΝΔ, με την καταγγελία ότι «κερδίσαμε τις εκλογές και τις πήρε ο Σημίτης». Το είπε και ο κ. Καραμανλής εμμέσως. Ή επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου, τότε που έχασε τις εκλογές, ή τον Μάιο που μου το ζήτησε ο κ. Σαμαράς. Το ζητούμενο όμως να είναι να αλλάξει η νοοτροπία. Να μην κάνει κουμάντο το κεφάλαιο και η διαπλοκή, όπως γίνεται σήμερα. Αυτό με ενοχλεί και αδικεί και τον ίδιο τον κ. Σαμαρά. Η παρουσία του κεφαλαίου σήμερα είναι εντονοτάτη και ο κ. Σαμαράς ταΐζει τον “Μινώταυρο’, για να τον κρατήσει στην εξουσία. Είτε αυτό λέγεται ΟΠΑΠ, ΕΛΤΑ. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, ή τους Έλληνες. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ο Α. Παπανδρέου προτίμησε να βοηθήσει τους Έλληνες και κατάστρεψε την Ελλάδα. Κάποιοι έλεγαν την Ελλάδα και πείναγαν οι Έλληνες.

Είχα πει παλαιότερα ότι έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε Ευρώπη και υποταγή ή μόνοι μας και φτωχοί. Τελικά έχουν διαλέξει την υποταγή. Εμένα αυτό με ενοχλεί. Με ενοχλεί η παρέμβαση του κ. Μπομπ Τράα,ο οποίος είναι στην ουσία ο Υπ. Εθνικής Άμυνας και όχι ο κ. Παναγιωτόπουλος, μια που επιλέγει τον αριθμό των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές και τις απολαβές τους. Αυτό αποτελεί απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

 

Είμαι κατά της δαιμονοποίησης της δραχμής

Είμαι κατά της δαιμονοποίησης της δραχμής. Το είπε μετά από 3 χρόνια και ο κ. Στρατούλης. Μας έχει φοβίσει τόσο πολύ ο κ. Σαμαράς τώρα και πιο πριν ο κ. Βενιζέλος που αν πάμε στη δραχμή, θα σκοτωθούμε μεταξύ μας. Αλλά μεταξύ Σαμαρά, Βενιζέλου, Παπανδρέου, δεν υπάρχει καμιά διαφορά στην πολιτική, η οποία είναι πολιτική λιτότητας. Αλλά ας αποφασίσει ο λαός τι θέλει.

Από την άλλη με ανησυχούν περισσότερο τα «χαϊδέματα» της κ. Μέρκελ παρά οι απειλές της. Η κ. Μέρκελ προφανώς δεν άλλαξε. Αλλαξαν αυτοί που πήγαιναν στην κ. Μέρκελ και της έγιναν αγαπητοί, άρα υπάκουοι.

 

Για το φαινόμενο της φοροδιαφυγής

Αυτόν τον εκφυλισμό του φαινομένου της φοροδιαφυγής τον έχουν επιτρέψει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ή έβλεπαν και έκαναν ότι δεν έβλεπαν, ή είναι ανόητοι, ή φοβισμένοι. Έχουμε τα πιο ακριβά καύσιμα. Και αυτό γιατί δεν μπορούν να τα ελέγξουν. Είναι κράτος εν κράτει. Αυτοί που κάνουν το λαθρεμπόριο, είναι βασικοί χρηματοδότες των κομμάτων εξουσίας. Και αυτό το έχει πει και ο κ. Σούρλας.

 

Πως έκανα την επιλογή κάποιων βουλευτών

Είδα το τέλμα που υπάρχει στην πολιτική σκηνή και ήθελα να βρω φωνές που να ακούγονται από συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων. Ο κ. Ανατολάκης θα μπορούσε να μιλήσει στα αυτιά των χουλιγκάνων και τον επέλεξα γι’ αυτό γνωρίζοντας τις ατέλειες του αλλά και το πόσο καλός δάσκαλος είμαι. Και βγήκε πρώτος σε ψήφους, με διπλάσιους ψήφους από τον δεύτερο. Άρα δεν ήταν κακή επιλογή. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο ήταν και ο Πρόεδρος Εφετών και δεν ψηφίστηκε.

Προσπάθησα πάλι να κάνω μια συνεργασία με τον κ. Ψινάκη η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, γνωρίζοντας ότι θα μπορούσε να απευθυνθεί περισσότερο στον κόσμο του life style.

Θα έβαζα στην πολιτική τον Καρβέλα που θα μπορούσε να μιλήσει στον κόσμο που είναι ”rock”.

Αν δεν μιλήσει κάποιος σε αυτές τις ομάδες ανθρώπων και τους αποκλείσουμε, τότε θα μας έρθει το “μοντέλο” της Χρυσής Αυγής.

Αυτό όμως δεν μπορούν να το καταλάβουν πάντα οι ψηφοφόροι μου.

 

Καινούργιο ξεκίνημα

Ότι δεν με σκοτώνει, με χαλυβδώνει. Δημιουργώ καινούργια Κεντρική Επιτροπή, καινούργιο Πολιτικό Συμβούλιο, με 100 καινούργια πρόσωπα που ήρθαν μετά τον Μάιο κοντά μας. Και ξεκαθαρίζουμε το κόμμα από τις “μαύρες γάτες”. Εγώ είμαι εναντίον των προδοτών, των συνωμοτών, των εντολοδοτών.

 

Γράφω ένα καινούργιο βιβλίο.

Ξεκινώ να γράφω ένα βιβλίο τώρα, κάνοντας χρήση των σημειώσεων που είχα κρατήσει, από τότε που μπήκαμε στο Μνημόνιο, μέχρι και τις εκλογές. Σε αυτά θα αναφέρω το τι  συζητούσα με τον Καραμανλή και τις αντιδράσεις του. Τότε που του είχα προτείνει συνεργασία των Κομμάτων μας χωρίς να ζητώ ανταλλάγματα προκειμένου να σώσουμε την κατάσταση. Αναφέρω τους διαλόγους στο Μέγαρο Μαξίμου εκείνη την κρίσιμη περίοδο, το παρασκήνιο κ.α.

 

Για τους λαθρομετανάστες

Δεν πρέπει να αποκεφαλίσουμε τους λαθρομετανάστες. Πρέπει να δούμε πόσους και ποιους χρειαζόμαστε. Να μπει μια ποσόστωση που είναι και η πάγια πολιτική μου.

 

Για τον διορισμό συγγενικών προσώπων πολιτικών προσώπων

Άνθρωποι είναι και έχουν αδυναμίες. Αλλά τι να πουν στον γείτονα που έχει και τα τρία του παιδιά άνεργα; Με ενοχλεί περισσότερο αυτός που διορίζει 60 δικούς του συμβούλους που τους πληρώνει ο πολίτης.

 

Ζούσαμε μια επίπλαστη ευημερία με ημερομηνία λήξης

Η κατάσταση με κρούσματα μεγάλης φτώχιας υπάρχει και στο εξωτερικό. Αλλά εδώ ζούσαμε μια κατάσταση σχετικής ευημερίας και αυτό πληρώνουμε. Ήταν μια επίπλαστη ευημερία που μας ήρθε από την εποχή του Α. Παπανδρέου, η οποία είχε ημερομηνία λήξης. Και δεν έχουμε φτάσει στον πάτο. Θα περάσουμε ακόμα πιο δύσκολα. Αλλά φοβάμαι την κοινωνική έκρηξη. Την πείνα μπορούμε να την αντέξουμε. Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την κοινωνική έκρηξη.