7.7.2012,

Εκλέγεται το νέο προεδρείο της Βουλής

Στείλτο Email

 

Έντονο παρασκήνιο για την εκλογή Προέδρου και αντιπροέδρων της Βουλής

 

Στις 11 σήμερα το πρωί η Βουλή εκλέγει Προεδρείο και ουσιαστικά ξεκινάει η νέα κοινοβουλευτική περίοδος. Το παρασκήνιο όλες τις προηγούμενες ημέρες ήταν έντονο τόσο από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και το πρόσωπο που θα προτείνει, όσο και από την πλευρά των άλλων κομμάτων που αντιδρούσαν στο θέμα της αντιπροεδρίας από την πλευρά της Χρυσής Αυγής.

 

Ο Βύρων Πολύδωρας φαίνεται ότι το πήρε απόφαση ότι δεν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Βουλής, καθώς η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει γνωστό εδώ και ημέρες ότι θα προτείνει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

 

Πέραν όμως τις εκλογής Προέδρου που θα γίνει στις 11 το πρωί, το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί και η εκλογή των αντιπροέδρων της Βουλής με την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάζουν τα αρχικά τους πλάνα.

 

Ειδικότερα, η ΝΔ για την θέση του Α’ αντιπροέδρου διατηρεί τον κ. Γιάννη Τραγάκη, του Β’ τον κ. Θανάση Νάκο αλλά για Γ’ αντιπρόεδρο, αντί του κ. Σπύρου Ταλιαδούρου, προτείνει τον κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης επέστρεψε στην Συγγρού μαζί με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ενώ ως Γ’ αντιπρόεδρος θα είναι αρμόδιος για τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» των βουλευτών.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον κ. Γιάννη Δραγασάκη για την θέση του Δ’ αντιπροέδρου, το ΠΑΣΟΚ τον κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» την κυρία Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

Άλυτο ζήτημα όμως παραμένει το τι θα γίνει με τον 7ο και τελευταίο αντιπρόεδρο που σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής πάει στο τέταρτο κόμμα της αντιπολίτευσης, δηλαδή την «Χρυσή Αυγή».