14.6.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΤ ( 8 ΙΟΥΝΙΟΥ )

Στείλτο Email

 
 
Για την Χρυσή Αυγή
Εγώ ανέστησα τον Πατριωτικό χώρο. Μου πήρε 12 χρόνια να τον κάνω αναγνωρίσιμο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τον πονάω.
Το επεισόδιο με τον κ. Κασιδιάρη δεν είναι το πρώτο που συνέβη. Είναι στη κουλτούρα της Χρυσής Αυγής, του Ναζισμού, να φέρεται βίαια. Το 1998 ο κ. Μιχαλολιάκος πέταξε μια καρύδα στην εκπομπή του κ. Τριανταφυλόπουλου στο κεφάλι του σκηνοθέτη, κ. Κολλάτου. Στην Πάτρα ενεπλάκησαν με την Αστυνομία. Προπηλάκισαν και τον «Πατριάρχη» τους, τον κ. Κώστα Πλεύρη. Δεν είναι πατριωτικό Κόμμα. Και αν σήμερα ανδρώθηκε η Χρυσή Αυγή, είναι επειδή όλοι εμείς, βάζω μέσα και τα ΜΜΕ, τους επιτρέψαμε κρυπτόμενοι να δοξασθούν, δια της οργής και του θυμού του Ελληνικού λαού.
 
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης.
 
Λάθος η αποχώρηση από το ΛΑ.Ο.Σ
Πάρα πολύς κόσμος αναγνωρίζει ότι ήταν λάθος η φυγή από το ΛΑ.Ο.Σ και η προσχώρησή του στη Χρυσή Αυγή, αλλά το έκανε για να δώσει ένα «χαστούκι» στο πολιτικό Σύστημα. Αλλά τελικά ήταν χαστούκι εναντίον της κοινωνίας.
Είναι δυνατόν όμως να ψηφίζουν 32 άνθρωποι την Χρυσή Αυγή στο Δίστομο, όταν πέρασε τόσα από την Γερμανική κατοχή, όταν τα μέλη της ομνύουν τον Χίτλερ; Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε στο Ναζισμό να γίνει το πολιτικό αντίβαρο της πολιτικής ζωής.
 
Γιατί δεν με θέλει το Σύστημα
Την ημέρα που είχα προσκληθεί να πάω στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την απόφαση των δύο πολιτικών αρχηγών για πρωθυπουργό τον Πετσάλνικο, σκέφτηκα πως αν αφήσω αυτό να συμβεί θα ανερχόταν το ποσοστό μου στο 20%. Αλλά δεν μπόρεσα να αφήσω την χώρα να καταστραφεί. Υπερίσχυσε ο πατριωτισμός μου και τελικά επέμεινα και επέβαλα για Πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο.
Είχα θέσει τους γνωστούς 4 όρους προκειμένου να συμμετέχω στην κυβέρνηση και έγιναν δεκτοί. Αλλά μετά από 3 με 4 εβδομάδες, κατάλαβα ότι ο κ. Παπαδήμος είχε εγκλωβιστεί και πηγαίναμε σε μια κατάσταση, σαν και αυτή που υπέγραψε ο κ. Σαμαράς,  Παπανδρέου και Βενιζέλος.
Και μου έκανε εντύπωση που δεν διαπραγματευτήκαμε τίποτα με την τρόικα, παρά την συνεχή παρότρυνσή μου να το κάνουν! Κατάλαβα ότι ο κ. Τόμσεν ήταν πρωθυπουργός, υπουργός οικονομικών και διοικητής της ΤτΕ. Εγώ τα αρνήθηκα όλα αυτά και αυτό δεν άρεσε στην τρόικα. Γιατί έτσι έδινα το κακό παράδειγμα στις άλλες χώρες.
Δεν άρεσε επίσης στους Αμερικανούς τα ανοίγματα που έκανα στη Ρωσία για να έρθουν εδώ Ρώσοι επενδυτές, όπως και να έρθει ο Ρωσικός στόλος στο Αιγαίο που θα μας προστάτευε από την Τουρκία. Υπάρχουν 150 Ρώσοι επιχειρηματίες, με διαβεβαίωση του Κρεμλίνου, που είναι έτοιμοι να επενδύσουν εδώ. Και ο καθένας απ’ αυτούς θα μπορούσε να καλύψει το έλλειμμα της χώρας. Αλλά η Γερμανία δεν θα θέλει να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί έχει επιβάλλει την επικυριαρχία της στην Ελλάδα (Χόχτιφ, ΟΤΕ, υποβρύχια, Siemens κλπ) και δεν θέλει να την χάσει.
Έτσι, αυτός ο ξένος παράγοντας με τις εδώ θεραπαινίδες του με πολέμησε και με άφησαν έξω από το πολιτικό Σύστημα.
 
 
Ο κόσμος θα καταλάβει την υπηρεσία που προσέφερα στην πατρίδα
Δεν μπόρεσα να πείσω τους Έλληνες πολίτες. Αλλά ουδέποτε πρόδωσα, έκλεψα ή είπα ψέματα για την Ελλάδα. Και είμαι έτοιμος να δεχθώ τις κατηγορίες, γιατί έβαλα πρώτα την πατρίδα και μετά το κόμμα μου. Πιστεύω όμως ότι τώρα ο Ελληνικός λαός, πιο ώριμος,  με λιγότερο θυμό και περισσότερη λογική, θα καταλάβει την υπηρεσία προσέφερα, με τα ενδεχόμενη λάθη.
 
 
Για τον ατυχή χαρακτηρισμό του κ. Καμμένου στο πρόσωπο του κ. Παπούλια
Νομίζω ο κ. Καμμένος με το να λέει «πλαστογράφο» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και να εμμένει μέχρι τώρα, προσβάλει τον θεσμό. Εγώ έχω συνεργαστεί στενά με τον κ. Παπούλια από τότε που ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών. Είχαμε κοινές σκέψεις, ιδέες και κοινή περπατησιά, αν και ανήκουμε σε εντελώς διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Έχει μια πολιτική σοφία και είναι σίγουρο, ότι θέλει να πάει η Ελλάδα μπροστά.
 
Η πρόταση για συγκρότηση κυβέρνησης την επόμενη μέρα
Αν είμαι στη Βουλή, την επόμενη μέρα θα προτείνω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να φτιάξει ένα κυβερνητικό σχήμα και θα είμαι παρών. Θα  πρότεινα όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να διαλέξουν τεχνοκράτες – όπως είναι σήμερα – για την συγκρότηση των 12 υπουργείων. Θα γίνονταν ψηφοφορία και οι εκλεγμένοι θα καταλάμβαναν τις θέσεις. Με τον ίδιο τρόπο θα καταλήγαμε και σε πρωθυπουργό. Παραμερίζουμε έτσι το Κομματικό όφελος και κοιτάμε να πάει μπροστά η Ελλάδα.
 
Η πρόταση για συγκρότηση ενός Ενιαίου Μετώπου των χωρών του Νότου
Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να επαναδιαπρατευθεί με την κ. Μέρκελ, όταν πριν από 2 μήνες υπόγραψε το Μνημόνιο!
Ο κ. Τσίπρας από την άλλη μεριά, προτείνει την μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, κάτι το οποίο θεωρώ ακραίο. Και από το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη δεν μπορούμε να φύγουμε. Αυτά είναι αστεϊσμοί και επικίνδυνες σκέψεις.
Η λύση είναι να φτιάξουμε ένα ενιαίο μέτωπο των χωρών του Νότου – με την Ισπανία που είναι στα πρόθυρα να μπει στο ΔΝΤ, την Ιταλία που περιμένει και αυτή τη σειρά της,  την Ιρλανδία που αγκομαχά και την Γαλλία που βλέπει την καταιγίδα να έρχεται. Να συνεννοηθούμε και να πάμε στην Μέρκελ και να της πούμε ότι είναι λάθος η πολιτική που επιβάλλει αυτή και η παρέα της (Ολλανδία, Αυστρία, Φιλανδία). Είναι μια πρόταση που υιοθετούν όλοι οι βουλευτές των χωρών του Νότου.
Και να προτείνουμε:
–Μείωση της τιμής του ευρώ. Να υπάρχει μια σταθερή ισοτιμία 1 προς 1 με το δολάριο, για μια χρονική περίοδο, ώστε να σταματήσουν έτσι τα παιχνίδια της Goldman Sachs και των άλλων ομοειδών εταιρειών.
–Να υπάρξει Ανάπτυξη, να κινηθούν οι αγορές. Η Γερμανία όμως δεν θέλει να αποκτήσει βιομηχανία ο Νότος και να πουλά φθηνότερα από εκείνη.
–Να υπάρξει ένα 5ετές μορατόριουμ, να αλλάξουμε το φορολογικό και επενδυτικό πλαίσιο της χώρας. Η φορολογία μπορεί να πάει από το 45% στο 15%, το ΦΠΑ από το 23% στο 12 με 13%. Και μετά τα 5 χρόνια, θα τους δίνουμε κάθε χρόνο 10 δις. ευρώ μέχρι να εξοφλήσουμε.
Το θέμα όμως είναι ποιος μπορεί να αντισταθεί. Αυτός που μπορεί να λέει «όχι» στην Ευρώπη, ή αυτός που “κιότεψε” και “προσκύνησε” την Ευρώπη της Μέρκελ, για λόγους προσωπικής, κομματικής ιδιοτέλειας; Εγώ είμαι έτοιμος να χρησιμοποιήσω τις γνωριμίες μου, τις επαφές που είχα κάνει τότε που ήμουν Αντιπρόεδρος των Ευρωσκεπτικιστών και να συγκροτήσουμε το Μέτωπο του Νότου.
 
Η κ. Μέρκελ χρησιμοποιεί τον φόβο
Αν είμαι στα πράγματα, δεν θα δεχθώ την πρόταση της κ. Μέρκελ για Ευρώπη δύο ταχυτήτων και θα φύγω την ίδια μέρα. Έχει αρκετά ευτελιστεί και χαστουκιστεί ο Έλληνας. Από την Ελλάδα ξεκίνησε η Ευρώπη και δεν μπορεί να υπάρξει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα. Δεν μπορούμε να δεχθούμε να πάμε μαζί με την Μάλτα, την Σλοβενία και την Λιθουανία. Η κ. Μέρκελ χρησιμοποιεί τον φόβο για να έχει τα κράτη-μέλη υποχείριά της. Αλλά πρέπει να δημιουργηθούν συμμαχίες αντίδρασης προς αυτήν την κατεύθυνση.
 
Οι προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ  για την οικονομική ανάκαμψη
Για να κλείσουμε την τρύπα του ελλείμματος θα πρέπει:
–Να σταματήσουμε την εισαγωγή γάλακτος και κρέατος από το εξωτερικό, που κοστίζει στην Ελλάδα 2,5 φορές απ’ ότι δίνουμε ετησίως για πετρέλαιο και έχουμε τον τρόπο να το κάνουμε.
–Θα μπορούσαμε να κατασκευάζουμε στην Ελλάδα τα φάρμακα που χρειαζόμαστε. Αυτό θα εκτελέσει ο Στρατός, ενεργοποιώντας τα εργοστάσια που έχει. Θα γλυτώσουμε έτσι πολλά δισ. ευρώ διαρροή προς το εξωτερικό και οι καρκινοπαθείς τώρα θα είχαν φάρμακα.
– Θα μπορούσαμε να κατασκευάζουμε σεντόνια που τώρα εισάγουμε από Τουρκία για τα νοσοκομεία και τον στρατό μας. Θα γλύτωνα τις εισαγωγές, ανοίγοντας την Πειραϊκή Πατραϊκή και με 10.000 εργαζόμενες προσωπικό, κάτω από την εποπτεία του στρατού, θα παρήγαγα τα σεντόνια που θα χρειαζόμουν.
Αυτές τις ενέργειες έκανε και η Τουρκία πριν 10 χρόνια που ήταν και αυτή στο ΔΝΤ και τώρα είναι στους G-20.
 
Πρέπει η Ελλάδα να καταστεί πάλι αυτάρκης
Ό, τι και να συμβεί, η Ελλάδα πρέπει πάλι να αρχίσει να παράγει. Λέω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει δύναμη για να μας διώξουν από το ευρώ. Οι παγκόσμιες επιπτώσεις θα είναι τεράστιες. Θα υπάρξουν τεράστιοι κραδασμοί στο διεθνές οικονομικό σύστημα. Το ευρώ θα κατρακυλήσει και θα έχει τρομακτικές επιπτώσεις στα αποθεματικά της Κίνας σε ευρώ.
Θεωρώ ότι όλα αυτά είναι απειλές προκειμένου η Ευρώπη να τοποθετήσει «ανδρείκελα» στη κυβέρνηση για να τους ελέγχει, όπως και τους ήλεγχε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Δεν πρέπει να γινόμαστε θύματα ενός εκβιασμού. Παίζονται κερδοσκοπικά παιχνίδια.
 
Πρέπει να κατορθώσουμε να παράγουμε πάλι για να μπορούμε να καταστούμε αυτάρκεις και να ζούμε από μόνοι μας. Μέχρι που θα πάει αυτή η κατάσταση να αναγκαζόμαστε να καταφεύγουμε στην επαιτεία για να ζήσουμε; Εάν δεν κάνουμε παραγωγή, δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε σαν κράτος.
 
Για τη κεντροδεξιά παράταξη
Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του κ. Σαμαρά για μια ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη. Υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις και αντιλήψεις για την συνεργασία. Ο κ., Σαμαράς, ήθελε να απορροφήσει η ΝΔ το κόμμα μου. Πρότεινα μια ευρύτερη συνεργασία των κομμάτων του χώρου, διατηρώντας όμως το κάθε κόμμα την δική του οργάνωση και αυτοτέλεια. Πως θα μπορούσα να αφήσω ένα ολόκληρο κόσμο που με ακολουθεί τόσα χρόνια καθώς και τους 15 βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ ; Θα με έβριζαν ως προδότη.
Θεωρώ ότι όλα χάλασαν, όταν δημοσιοποιήθηκε η δημοσκόπηση που μου έδινε 81% δημοφιλία στο χώρο της ΝΔ. Πυροδοτήθηκαν και λειτούργησαν τα φοβικά σύνδρομα του κ. Σαμαρά. Ενώ συνεχίζονταν οι συζητήσεις μας για το πλαίσιο και τη πολιτική πλατφόρμα της ενδεχόμενης συνεργασίας μας, ανακοινώθηκε η «προσχώρηση» δύο βουλευτών μου στη ΝΔ!
Δεν είναι έντιμο και ηθικό αυτό. Από κει και πέρα, αντιλήφθηκα και ήταν προφανές ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη πολιτική εντιμότητα και το ήθος για να συνεχίσω.
 
Οι πατριώτες επιστρέφουν πάλι στον ΛΑ.Ο.Σ
Κάποιοι προτίμησαν την εξουσία από τον πατριωτισμό. Η εξουσία είναι γλυκιά, ενώ ο πατριωτισμός είναι «άγονη γραμμή». Δεν είχαν τις αντοχές. Αναπληρώθηκαν από ικανότατα και εμπειρότατα νέα στελέχη. Η επιστροφή του κ. Κ. Πλεύρη σηματοδοτεί την επιστροφή των ψηφοφόρων του Πατριωτικού χώρου στο φυσικό τους σπίτι. Απολαμβάνει το σεβασμό και την εκτίμηση ενός μεγάλου χώρου και θεωρείται ως ο «Πατριάρχης» του Πατριωτικού χώρου.
 
Για την ανασύνθεση της ευρύτερης Αστικής Δημοκρατίας
Πρέπει να δούμε πρώτα τι θα βγάλει η κάλπη. Πιστεύω ότι και αυτό το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι προσωρινό. Εκτιμώ ότι θα έχουμε σύντομα πάλι εκλογές. Αν κερδίσει ο κ. Σαμαράς, θα καθίσει φρόνιμος ο ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα τώρα που φαίνεται να έχει αυξήσει την εκλογική του δύναμη; Πως θα εφαρμοστεί αυτό το νέο σκληρότατο Μνημόνιο; Θα πέσει αυτό το σχήμα της κεντροδεξιάς κυβέρνησης που θα σχηματισθεί. Δεν θα μπορέσει  να μείνει! Και θέλουμε να έλθει ο Τσίπρας με 170 βουλευτές για να μείνει οκτώ χρόνια;
Αλλά και η ενδεχόμενη κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα αντέξει, γιατί θα καταρρεύσει γρήγορα το έωλο, αντιφατικό  και  ανεφάρμοστο πρόγραμμά της.
Εάν έλθει ο κ. Τσίπρας στα πράγματα, δίνεται μια ευκαιρία ανασύστασης της Αστικής Δημοκρατίας. Ένα είδος μιας νέας Ένωσης Κέντρου. Για να μπορέσει αυτή μετά να αναλάβει το έργο της διακυβέρνησης και της αναδιοργάνωσης του τόπου για την επόμενη οκταετία.
Δεν πρέπει  να επιτρέψουμε να λειτουργήσουν τα επικίνδυνα και διχαστικά διλήμματα για τον τόπο, όπως «ευρώ ή δραχμή». Να διαλέξουμε και να αποφασίσουμε τους 12 καλύτερους και ικανότερους για τις υπουργικές θέσεις,  και μετά να κτίσουμε μια νέα πορεία για το μέλλον του τόπου.
 
Να μπορεί ο πολίτης να υπερασπιστεί τη ζωή και την ασφάλεια του
Η ασφάλεια της οικογένειας, της ζωής και της περιουσίας του πολίτη είναι ύψιστη προτεραιότητα. Θεωρώ ότι είναι ανάγκη να αλλάξει και να αναθεωρηθεί ο νόμος που διέπει την οπλοφορία και την οπλοχρησία των αστυνομικών οργάνων. Ο υφιστάμενος νόμος αφήνει πολλά κενά. Η Πολιτεία πρέπει να προσφέρει πάλι αστυνόμευση στους πολίτες.
Οι περισσότεροι υπουργοί Δημόσιας Τάξης, χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο χώρο και υπουργείο σαν «βατήρα» προσωπικής ανέλιξης. Ήταν λάθος.
Θεωρώ ότι ο πολίτης, εφόσον πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, να μπορεί να κατέχει για την προσωπική και οικογενειακή του ασφάλεια κάποιο όπλο, για να καλύπτει τις ανάγκες της στοιχειώδους του άμυνας. Να μπορεί να υπερασπίσει την ζωή και την περιουσία του, όταν κάποιος εισβάλει στο σπίτι του. Κάτι ανάλογο που ισχύει στην Αμερική.
Είδατε την ανταπόκριση και τη συμπαράσταση των πολιτών της Παιανίας στη πρόσφατη περιπέτεια του νεαρού και το θάνατο  εισβολέα. Καταλαβαίνετε την αγωνία, το φόβο και την αγανάκτηση του κόσμου.  
 
Όλα τα κόμματα υιοθετούν τις θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ για τους λαθρομετανάστες
Χαίρομαι που όλα τα κόμματα αναγνωρίζουν και τελικά υιοθετούν σταδιακά το πρόγραμμα του ΛΑ.Ο.Σ για τη μετανάστευση, μεταξύ τόσων άλλων. Και ο κ. Τσίπρας τώρα με τη σειρά του αναγνωρίζει και ομιλεί για την ανάγκη αναθεώρησης της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ. Όταν, πριν από χρόνια έλεγα και υποστήριζα αυτές τις θέσεις μέσα στη Βουλή, όλοι τότε με λοιδορούσαν και με χαρακτήριζαν ακραίο. Σήμερα υιοθετούν τις θέσεις και τις αρχές του ΛΑ.Ο.Σ στα συγκεκριμένα θέματα. Ενώ οι λαθρομετανάστες έχουν σαν προορισμό τους την Κεντρική Ευρώπη, τελικά εγκλωβίζονται και παραμένουν στη χώρα μας, επιβαρύνοντας έτσι κοινωνικά και οικονομικά τη χώρα μας.
Ας φυλάξει η Ευρώπη τα σύνορά μας για να αποτραπεί και να σταματήσει η λαθρομετανάστευση. Με μια καθυστέρηση αρκετών ετών, σήμερα όλα τα κόμματα έχουν κάνει σημαία τους την ΑΟΖ. Έπρεπε να είχαμε ανακηρύξει την ΑΟΖ, πριν τα γεγονότα της Αραβικής Άνοιξης με την Αίγυπτο και τη Λιβύη. Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Η Κύπρος ήταν πολύ πιο γρήγορη και αποφασιστική και προχώρησε αποτελεσματικά και δυναμικά. Έχει ήδη αρχίσει την εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου.
 
Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει πλεύση
Η Ελλάδα έχει πολλά πλεονεκτήματα που παραμένουν ακόμα ανεκμετάλλευτα γιατί οι πολιτικοί που κυβέρνησαν τον τόπο υπήρξαν κατώτεροι των περιστάσεων. Η Ελλάδα μπορεί και πάλι να σταθεί στα πόδια της και να ανασυγκροτηθεί. Χρειάζεται αλλαγή πολικής. Εάν σηκώσουμε το ανάστημα μας μέσα σε λογικά πλαίσια, με έξυπνες ιδέες και με την διεύρυνση  των συνεργασιών μας όπως με την Κίνα και την Ρωσία, η χώρα μας θα σωθεί.

Για την ΕΡΤ
H ΕΡΤ είναι το σπίτι μου, από εκεί ξεκίνησα. Κουβαλάω εμπειρίες και με πονάει πολύ που βλέπω αυτόν τον κανιβαλισμό και τη λεηλασία που επιχειρείται εις βάρος της, από λάθη της Πολιτείας. Η κρατική τηλεόραση είναι ο πυλώνας της Δημοκρατίας και είναι μακριά από επιρροές που συναντάμε στα ιδιωτικά κανάλια και πρέπει να υπάρχει.