5.5.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤ1

Στείλτο Email


 

«Είναι πλέον φανερό ότι δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε άλλο αυτήν την πολιτική που μας επιβάλλεται. Είναι λάθος πολιτική. Το βλέπουν και το αναγνωρίζουν όλοι. Θα σβήσει η Ελλάδα αν εξακολουθήσει αυτήν την πολιτική. Το λέει πάλι σήμερα ο Πρόντι, καθώς και ο Νομπελίστας οικονομολόγος Στίγκλιτς, ότι αυτή η διαρκής λιτότητα θα μας οδηγήσει στο θάνατο. Θα καταστρέψει όλη την Ευρώπη για πολλές δεκαετίες και όχι μόνο. Το φωνάζω διαρκώς ότι είναι λάθος η συνταγή αυτή. Δεν βγαίνει». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ και στη δημοσιογράφο Μαρία Χούκλη.

 

Γιατί τυπώσαμε τη «Λευκή Βίβλο»

Τολμήσαμε να τυπώσουμε και να διανείμουμε δωρεάν σε όλη τη χώρα ένα έντυπο, τη «Λευκή Βίβλο», όπου αναφέρεται και παρουσιάζεται αναλυτικά και κατατοπιστικά η πολιτική του ΛΑΟΣ τα τελευταία δύο χρόνια. Τολμήσαμε αυτό που δεν τόλμησαν τα δύο μεγάλα κόμματα. Οι απόψεις του ΛΑΟΣ είναι σταθερές και διασαφηνισμένες. Κάποιοι φοβούνται αυτές τις απόψεις και προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.  Το έχω ξαναζήσει αυτό. Το πολέμησα και θα το ξαναπολεμήσω αν χρειαστεί.

 

Για τον «αστερισμό της δραχμής» που γλυτώσαμε «παρά τρίχα» χάρη στον ΛΑΟΣ

Ο ΛΑΟΣ είναι εκείνη η σταθερά που έφερε στα πράγματα τον κ. Παπαδήμο. Ως γνωστόν, είχαν συμφωνήσει στο πρόσωπο του κ. Πετσάλνικου! Εάν τους είχα αφήσει, θα είχαμε σήμερα Πετσάλνικο Πρωθυπουργό και θα είμαστε στον «αστερισμό» της δραχμής. Θεωρώ ότι αυτό είναι μια μεγάλη προσφορά.

Φώναζα και εγκαλούσα συνεχώς τα τελευταία δύο χρόνια να συστρατευτούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και να συμπράξουν σε μια Οικουμενική κυβέρνηση.

Αλλά τότε, ο κ. Σαμαράς «κλώτσαγε» με τα διάφορα γινάτια του και τα πείσματά του. Είχαμε ακόμα επαρκή χρόνο για να αντιδράσουμε και να εκπονήσουμε μια διαφορετική πολιτική. Θα είχε σωθεί η Ελλάδα. Δεν θα είμαστε στη σημερινή κατάσταση. Αλλά, ο κ. Σαμαράς είχε γινάτια.

 

Για τους λόγους αποχώρησης του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση

Μπήκα στη συγκυβέρνηση για να βοηθήσω την Πατρίδα μου. Μπήκα με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες έγιναν αρχικά δεκτές από όλους τους. Μετά από λίγο καιρό όμως, είδα ότι ξεστράτιζαν. Έφυγα γιατί χάλασε η συμφωνία και δεν τηρήθηκαν αυτές οι προϋποθέσεις. Στη «Λευκή Βίβλο» αναφέρονται όλες οι επιστολές τις οποίες έστειλα, καθώς και όλα τα γεγονότα και οι αλήθειες για το τι πραγματικά διαδραματίστηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Ήταν φανερό ότι δεν συμφωνούσα με την πολιτική τους. Έμεινα όσο μπορούσα να αντέξω αυτό που γινόταν εκεί μέσα. Είδα τελικά ότι ήταν αδύνατο το παραμείνω και σήκωσα το ανάστημα.

 

Για το ότι τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχουν αξιόλογες προτάσεις

Δεν έχω ακούσει καμία αξιόπιστη πρόταση από τα δύο μεγάλα κόμματα. Μια «κοκορομαχία» βλέπω και παρακολουθώ. Τίποτα άλλο. Πως μπορούν να έχουν πρόταση ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος όταν είναι αυτοί που υπέγραψαν και δεσμεύτηκαν με την επιστολή τους προς την κ. Λαγκάρντ, ότι για όσο καιρό θα πολιτεύονται, δεν θα ακολουθήσουν καμία άλλη πολιτική εκτός από αυτή του Μνημονίου;

Πως είναι δυνατόν να έχουν πρόταση όταν ήδη έχουν δεσμευτεί; Είναι δυνατόν; Ποιόν κοροϊδεύουν; Αφού έχουν δεσμευτεί! Συνεπώς, με αυτούς ως πρόσωπα, δεν μπορεί να γίνει καμία κουβέντα.

 

Για το ότι δεν μπορεί να ακολουθηθεί άλλο η λάθος πολιτική

Είναι πλέον φανερό ότι δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε άλλο αυτή τη πολιτική που μας επιβάλλεται. Είναι λάθος πολιτική. Το βλέπουν και το αναγνωρίζουν όλοι. Θα σβήσει η Ελλάδα αν εξακολουθήσει αυτή τη πολιτική. Το λέει πάλι σήμερα ο Πρόντι, καθώς και ο Νομπελίστας οικονομολόγος Στίγκλιτς, ότι αυτή η διαρκής λιτότητα θα μας οδηγήσει στο θάνατο. Θα καταστρέψει όλη την Ευρώπη για πολλές δεκαετίες και όχι μόνο. Το φωνάζω διαρκώς ότι είναι λάθος η συνταγή αυτή. Δεν βγαίνει.

 

Να ενωθούμε όλοι οι λαοί του Νότου σε ένα ενιαίο μέτωπο

Οργανώνω και κάνω συνεχώς επαφές με ευρωβουλευτές που γνώρισα από τη θητεία μου στην Ευρώπη για να ενωθούμε όλοι οι λαοί του Νότου σε ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στο Βορρά. Βρίσκω πρόσφορο έδαφος και σημαντική ανταπόκριση. Δεν είμαστε πλέον μόνοι μας. Αλλάζει το κλίμα και οι συσχετισμοί στην Ευρώπη, ιδιαίτερα τώρα  με τις εξελίξεις και ανακατατάξεις στη Γαλλία. Έχουμε κοινά προβλήματα. Μόνο αν συνασπιστούν όλες οι χώρες του Νότου που πλήττονται σε ένα μέτωπο και εργαστούμε συλλογικά, θα μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτή τη πολιτική. Συνθλίβονται οι οικονομίες και οι κοινωνίες του Νότου.

Η πολιτική μου είναι να πείσω όσο περισσότερους μπορώ από το πολιτικό προσωπικό για να συμπτύξουμε ένα μέτωπο και να ζητήσουμε από την κ. Μέρκελ να αλλάξει πολιτική. Ο Νότος δεν μπορεί να ακολουθήσει το ισχυρό ευρώ. Να ζητήσουμε να ισχύσει για  μια δεκαετία σταθερή ισοτιμία  ευρώ – δολαρίου ένα προς ένα. Να πάψουν τα παιχνίδια των διακυμάνσεων. Με τόσο ισχυρό ευρώ, ο Νότος και η Ελλάδα δεν έχει ελπίδα ανάκαμψης δια των εξαγωγών.

 

Για το θέμα της ΑΟΖ

Μερικοί ανακάλυψαν πρόσφατα τον ορυκτό πλούτο της χώρας, όπως και τόσα άλλα. Ο ΛΑΟΣ τα τελευταία δέκα χρόνια συνεχώς μιλάει, αναφέρεται και τονίζει την κρισιμότητα του ΑΟΖ. Κάποιοι άλλοι το ανακάλυψαν μόλις πρόσφατα, προεκλογικά. Όταν ετέθη πριν πέντε χρόνια αυτό το ζήτημα στον κ. Καραμανλή, αυτός δεν ήξερε καν τι ήταν! Πρώτη φορά το άκουγε. Ρώταγε τον κ. Βαληνάκη στη Βουλή να του εξηγήσει…

Η ΝΔ γιατί άφησε ανεκμετάλλευτα όλα αυτά τα χρόνια; Γιατί ποτέ δεν το  ανακίνησαν αυτό το θέμα; Τι έκανε όλα αυτά τα πέντε χρόνια που ήταν στα πράγματα; Πώς τώρα ξαφνικά, το ανακάλυψαν λίγες ημέρες πριν τις εκλογές;

 

Για την επόμενη ημέρα των εκλογών 

Εκ των πραγμάτων, είναι περιορισμένος ο αριθμός εκείνων που θα πρέπει να κάνουμε κουβέντα το βράδυ των εκλογών για να σώσουμε την Ελλάδα.

Όποιος θέλει να συμπράξουμε σε ένα μέτωπο του Νότου είμαι μαζί. Είμαι ένας άνθρωπος της λογικής και του διαλόγου.

Εγώ επέβαλα με καθυστέρηση δύο χρόνων την Οικουμενική κυβέρνηση. Την σαμποτάρισε όμως, δυστυχώς, ο κ. Σαμαράς γιατί ήθελε να «ροκανίσει» το χρόνο για να καρπωθεί ο ίδιος ωφελήματα. Έπραξε και λειτούργησε με βάση τα δικά του πολιτικά συμφέροντα, αλλά σε βάρος της χώρας του.

Ο δε κ. Βενιζέλος κοίταγε μόνο πως θα «φάει» τον Παπανδρέου. Δυστυχώς, αυτή ήταν η κατάσταση. Έβαλαν το δικό τους συμφέρον πάνω από το καλό και το συμφέρον του τόπου. Αυτή είναι η αλήθεια. Για αυτό το λόγο τους σιχάθηκα και είπα «ως εδώ και μη παρέκει».

Σας διαβεβαιώνω ότι την Κυριακή το βράδυ η χώρα μας θα έχει κυβέρνηση! Σας διαβεβαιώνω για αυτό! Όμως, η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να είναι όμηρος και υπήκοος του Μνημονίου. Αυτό να το ξεκαθαρίσουμε! Μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή τη κυβέρνηση όσοι είναι λογικοί σε αυτό το τόπο.

 

Για την ανάγκη να ψηφίσει ο λαός με λογική

Δυστυχώς, στο τόπο μας η λογική και το μυαλό είναι αγαθά εν ανεπαρκεία. Πολύ «τσαμπουκά» ακούω, αλλά μυαλό δεν βλέπω πουθενά.

Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα κυριαρχήσει και θα τιθασεύσει τον απόλυτα δικαιολογημένο θυμό και την οργή του και θα προχωρήσει με την λογική.

Πιστεύω ότι θα επικρατήσει τελικά σύνεση, η σωφροσύνη και νηφαλιότητα.

Εάν αποφασίσει με την λογική, ο ΛΑΟΣ θα είναι η πρώτη του επιλογή.

 

Για τη Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή τρέφεται από το θυμό, την απελπισία, την ανασφάλεια και την απόγνωση που νοιώθει ο Έλληνας πολίτης όταν αισθάνεται εγκαταλελειμμένος από την Πολιτεία. Έχει απογοητευτεί από τη συμπεριφορά, τα ανομήματα, τα εγκλήματα και την ασυλία των δύο μεγάλων κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα. Αλλά πρέπει να αναλογιστούμε και να καταλάβουμε ότι ψηφίζουμε για το αύριο και όχι για το χθες.

Είναι δυνατόν να ψηφίσει  ένα ναζιστικό κόμμα, που πριν μια εβδομάδα, γιόρτασε σε κάποιο κέντρο διασκέδασης τα γενέθλια του πνευματικού της ηγέτη και αρχηγού, του Χίτλερ;

Ψηφίζουμε για Πρωθυπουργό και όχι για μια εταιρεία σεκιούριτι.

Ας καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι αυτοί δεν έχουν καμία θέση στη πολιτική ζωή της χώρας. Είναι πολύ επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία μας.

Ας σοβαρευτούν όλοι εκείνοι οι οποίοι εμμέσως πλην σαφώς, τροφοδοτούν τη Χρυσή Αυγή. Είδατε τι έγινε προχθές στο Μαρούσι με την επίθεση στο κ. Ευθυμίου. Είναι ένα πολύ επικίνδυνο μίγμα για τη Δημοκρατία μας.

Μπορεί η Δημοκρατία μας να είναι ελλειμματική, «κολοβή» και να έχει τις ιδιαιτερότητες της, αλλά όμως, δεν πρέπει να σβήσει. Πρέπει μέσω της Δημοκρατίας και με τη Δημοκρατία να βρούμε λύσεις για το αύριο της Ελλάδας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

 

Για τη λύση διεξόδου από την κρίση

Θέλω να διαβεβαιώσω τον Ελληνικό λαό ότι υπάρχει λύσις. Υπάρχει πρόοδος. Υπάρχει αύριο μια καλύτερη ημέρα για τη πατρίδα μας. Αρκεί να συνεννοηθούν κάποιοι άνθρωποι. Θα φροντίσω, με όλες μου τις δυνάμεις, την Κυριακή το βράδυ να μην μείνει έωλη και μετέωρη η Ελλάδα.

Εργάζομαι και συνεχώς διευρύνω τις επαφές μου για το μέτωπο του Νότου. Δεν έχω ακούσει και δεν έχω δει πουθενά τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά σε αυτή τη διαδικασία. Έχω ήδη έλθει σε επαφές με 45 ευρωβουλευτές και δεν τους έχω δει σε καμία τέτοια επαφή. Θα τους σύρω προς αυτή την κατεύθυνση, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό, γιατί ο ελληνικός λαός θα μου δώσει περισσότερη δύναμη.

Εάν με ένα ποσοστό 5,66% ήμουν ο ρυθμιστικός παράγων και ο καταλύτης, τότε που είχαν συμφωνήσει στον Πετσάλνικο, πιστεύω ότι θα έχω περισσότερη δύναμή για να επιβάλω τη λογική επεξεργασία των πραγμάτων.

Γιατί ο κ. Σαμαράς είναι εξαιρετικά φοβικός. Φοβάται να έλθει σε μια αναμέτρηση με πολιτικά πρόσωπα. Αυτός ο άνθρωπος θα πάει να μετρηθεί αύριο με την Λαγκάρντ και την Μέρκελ; Είναι δυνατόν; Εδώ φοβάται να έλθει να μας αντιμετωπίσει σε μια τηλεμαχία! Δεν μπορεί ο κ. Σαμαράς γιατί είναι εξαιρετικά φοβικός.