28.6.2012,

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΑΣΤΥ “ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”

Στείλτο Email

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όχι Ισλαμικό κέντρο στην Αθήνα

Τζαμί, Ισλαμικό κέντρο στην Αθήνα! Εμείς διαφωνούμε κάθετα! Δεν το συζητούμε καν! Και μάλιστα, όταν είχε έρθει το θέμα, στη διάρκεια που εμείς ήμασταν στην κυβέρνηση, το είχα ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να γίνει Ισλαμικό κέντρο στην Αθήνα. Το θεωρώ αδιανόητο. Καλύτερα να υπάρχουν αυτοί οι οίκοι προσευχής που υπάρχουν σήμερα, παρά να γίνει ένα άντρο των Ισλαμιστών.

Καταρχήν που θα ανήκει; Στους Σιίτες ή στους Σουνίτες;

Αυτοί οι δυο επικοινωνούν μεταξύ τους μόνο με βόμβες. Αυτό θα κάνουμε στην Αθήνα; Γι΄ αυτό προορίζουμε το Βοτανικό; Το θεωρώ εντελώς αδιανόητο. Εάν κάποιοι θέλουν σώνει και καλά, όπως άκουσα πριν από λίγο να το δηλώνει ο κ. Καμμένος, να γίνει ένα τζαμί στην Αθήνα, εμείς αμέσως θα προτάξουμε την σκέψη μας.

Θα ζητήσουμε την επαναφορά της Αγίας Σοφίας στην Ορθοδοξία!

Την αρχή της ομολόγου σχέσης με την Τουρκία. Θα ζητήσουμε την επαναφορά της Αγίας Σοφίας στην Ορθοδοξία!

Και βεβαίως να ξαναλειτουργήσει το τζαμί, το οποίο υπάρχει στην Αθήνα. Αυτό το οποίο υπάρχει το ιστορικό. Αυτή είναι η συμφωνία, ομόλογη σχέση. Ανοίξτε την Αγία Σοφία, να ανοίξουμε αυτό το τζαμί το οποίο υπάρχει. Αυτή είναι η πρότασή μας. Να κάνουμε όμως ένα καινούριο Ισλαμικό κέντρο που θα χωράει μέσα 1.000 προσκυνητές του Ισλάμ, ενώ οι δικιά μας η Μητρόπολη των 150 θέσεων να μην μπορεί τόσα χρόνια να αποκατασταθεί; Είναι λογική; Δεν μπορούμε να φτιάξουμε τη Μητρόπολη από τους σεισμούς του 1999. Δεν μπορούμε να την φτιάξουμε, την έχουμε κλεισμένη και πάμε στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη. Και θα κάνουμε το Ισλαμικό κέντρο, το τζαμί, με λεφτά του φορολογούμενου πολίτη; Σας παρακαλώ πάρα πολύ, να μου εξηγήσει κάποιος αυτή τη λογική. Μου κάνει εντύπωση πως τρέχουν και κάποιοι άνθρωποι που δεν το περίμενε κανείς. Αλλά, σε αυτή τη χώρα που ζούμε, σε αυτή την προεκλογική περίοδο έχουν ακουστεί όλα.

Έχασαν κάθε ίχνος σοβαρότητας και επαφής με την πραγματικότητα

Προσπάθησε ο κ. Καμμένος να τα βρει με τον κ. Τσίπρα. Δεν μπόρεσε να τα βρει με τον κ. Τσίπρα και τα βρήκε με τον κ. Δημαρά, που κινείται ακριβώς δίπλα στον κ. Τσίπρα. Απόδειξη ότι οι υπόλοιποι της ομάδας έχουν πάει με τον Τσίπρα, ή με τον κ. Κουβέλη. Και έρχεται χθες η τελική πρόταση που λέει, «Πρωθυπουργός η κ. Παπαρήγα με την στήριξη Τσίπρα και Καμμένου». Τι άλλο θα ακούσουμε; Προφανώς, αυτός είναι ο Κομμουνιστικός Φιλελευθερισμός. Δεν ξέρω εάν είναι ιδέα του κ. Γεωργαλά, του Συμβούλου του κ. Καμμένου. Αλλά έχουμε χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητας απέναντι στην πρόκληση των γεγονότων.

Πρωθυπουργός η κ. Παπαρήγα με πρόταση Τσίπρα!!! Σε συνεργασία λέει με τον κ. Καμμένο!!! Ακούσατε; Και απευθύνομαι σε όλους εκείνους τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν κάποια λογική, κάποιο μυαλό. Μπορεί να φανεί εποικοδομητικό για τον τόπο η κ. Παπαρήγα; Εγώ θα μπορούσα να πω άλλους 200 που να είναι σαφώς καλύτεροι από την κ. Παπαρήγα. Η κ. Παπαρήγα; Το ΠΑΜΕ; Το ΠΑΜΕ; Αυτοί που κλείνουν τα λιμάνια; Αυτοί που κλείνουν τα ξενοδοχεία; Αυτοί θα είναι αύριο το πρωί στην ηγεσία της χώρας; Τι είναι αυτά τα πράγματα; Και από πού θα στηρίζεται; Από Τσίπρα και Καμμένο. Ακούστε λογική. Ακούστε λογική και έχουν μείνει μόλις οκτώ ημέρες μέχρι τις εκλογές. Και αντί να σοβαρεύουν οι άνθρωποι έχουν φθάσει πλέον στην πλήρη εξαλλότητα. Λυπάμαι.

Ο Σαμαράς φυγομαχεί και κρύβεται

Λυπάμαι ειλικρινά που δεν γίνεται αυτή η μονομαχία, αυτό το debate, όπως το λέμε. Και δεν γίνεται γιατί φοβάται ο κ. Σαμαράς. Δεν θέλω αυτό, δεν θέλω εκείνο, δεν θέλω αυτό, δεν θέλω εκείνο… Μόνο υπεύθυνη δήλωση δεν μας έβαλε να υπογράψουμε, ότι δεν θα αγριέψουμε τα πράγματα, δεν θα κάνουμε δύσκολες ερωτήσεις. Διερωτώμαι ως πολίτης, ως δημοσιογράφος και ως πολιτικός εντέλει, ένας άνθρωπος, ο οποίος φοβάται να αναμετρηθεί με επιχειρήματα με τους πολιτικούς του αντιπάλους, με τους οποίους, εν πάση περιπτώσει, ένα χρονικό διάστημα συνυπήρξε, αυτός ο άνθρωπος θα μπορέσει αύριο να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες απέναντι στην κ. Μέρκελ, στην κ. Λαγκάρντ, στον Όλι Ρεν, στον Ντράγκι; Είναι δυνατόν;

Εδώ φοβάται να μιλήσει με πολιτικούς αρχηγούς, δεν θα φοβηθεί αύριο; Μπορούμε λοιπόν να οδηγηθούμε με πρωθυπουργό έναν άνθρωπο εξαιρετικά φοβικό, όπως είναι ο κ. Σαμαράς; Δεν θυμάστε το πρόβλημα που είχαμε στη Βουλή, οσάκις έπρεπε να μιλήσω, εξαφανιζόταν αντιθεσμικά από την αίθουσα. Δεν τον θυμάμαι ποτέ. 20 χρόνια στο Κοινοβούλιο και άλλα 25 πριν ως δημοσιογράφος, δεν θυμάμαι να φεύγει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φοβούμενος έναν άλλον πολιτικό αρχηγό. Και όμως συνέβαινε. Είχα πει ότι είναι απλώς σύμπτωμα. Να λοιπόν που τώρα, τώρα λέει «ΟΧΙ». Εδώ δεν φοβήθηκε να έρθει ο Καραμανλής που ήταν Πρωθυπουργός. Δεν φοβήθηκε να έρθει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εν πάση περιπτώσει, δεν έχει και το ανώτερο IQ. Και όμως ήρθε. Ο κ. Σαμαράς φοβάται. Δηλαδή θα προχωρήσουμε; Με ρωτούν πολλοί, θα θέλατε για πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά; Το ακούω από όλους τους δημοσιογράφους.

Δεν μπορεί να είναι Πρωθυπουργός ο Σαμαράς

Δεν μπορεί να είναι. Πρώτον, γιατί έχει υπογράψει δουλικότατα την επιστολή προς την κ. Λαγκάρντ, που λέει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στο Μνημόνιο. Και δεύτερον, γιατί είναι ένας άνθρωπος που φοβάται. Φοβάται να αντιμετωπίσει τον Βενιζέλο, τον Καρατζαφέρη και οποιονδήποτε άλλον. Δεν θα φοβηθεί αύριο το πρωί να αντιμετωπίσει την Τρόικα; Όχι. Θέλουμε ανθρώπους, οι οποίοι να μπορούν να λένε «ΟΧΙ». Όταν χρειάζεται να σηκώνουν το ανάστημα και να λένε «ΟΧΙ». Και ο ειλικρινώς ημέτερος, έχει πει «ΟΧΙ». Εν τοις πράγμασιν. Το Φεβρουάριο στο Μέγαρο Μαξίμου. Όταν ήρθε το θέμα του Ευρωσυντάγματος. Που όλοι με μεγάλη ταχύτητα και σπουδή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό το ψήφισαν. Και εμείς είπαμε «ΟΧΙ». Και οργανωθήκαμε με τους άλλους ανθρώπους του «ΟΧΙ». Και πετύχαμε την ακύρωση του Ευρωσυντάγματος σε Γαλλία και Ολλανδία. Αυτό σημαίνει να έχεις πίστη, να έχεις γνωριμίες, να μπορείς να συντάσσεις συμμαχίες. Και αυτό προτείνω και τώρα. Η επόμενη μέρα έχει φθάσει. Σε λιγότερο από δέκα ημέρες θα πρέπει να αποφασίσουμε για την τύχη της Ελλάδος. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος λένε καλά είμαστε εγκλωβισμένοι εκεί στο Μνημόνιο. Λάθος. Μεγάλο λάθος, γιατί σε ένα μήνα, τον Ιούνιο θα πρέπει να κοπούν δαπάνες 14,5 δισεκατομμύρια. Όταν μόλις για 325 εκατομμύρια κόπηκαν μισθοί και συντάξεις, καταλαβαίνετε τι έχει να κοπεί. Το γράφει ρητώς στη σελίδα 427 του Μνημονίου. Η συμφωνία που υπέγραψε Σαμαράς και Βενιζέλος, γράφει ότι «οι μισθοί πρέπει να εναρμονιστούν με αυτούς της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας».

Μας αποκρύπτουν την αλήθεια

Γιατί δεν το λέει ο κ. Σαμαράς; Γιατί δεν το λέει ο κ. Βενιζέλος; Δεν γράφεται στην σελίδα 427; Δηλαδή θα πάμε τους μισθούς στα 200-220 ευρώ; Δεν είναι ύφεση αυτό; Δεν πηγαίνουμε ακόμα πιο βαθειά στο πηγάδι; Δεν κινδυνεύει με έκρηξη η κοινωνική συνοχή; Με μια διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής που θα περπατήσουμε; Που θα πάμε; Δεν μπορώ, κυρίες και κύριοι, να παρακολουθήσω αυτό το Μνημόνιο. Εξάλλου και γι΄ αυτό έφυγα από εκεί. Γιατί δεν δέχθηκαν αυτές τις προτάσεις που τους έκανα. Προτάσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες, αλλά οι οποίες ήταν κόντρα σε κάποια πράγματα που διέταζε η Τρόικα. Εμένα όμως η Τρόικα δεν μπορεί να με διατάξει. Είναι τελείως διαφορετική η δική μου εκτίμηση. Εγώ θέλω να γίνω, εάν γίνω αύριο το πρωί, κάτι σπουδαιότερο στη χώρα με την εντολή και την ευχή του ελληνικού λαού. Αυτοί θέλουν να γίνουν, κάτω από τις οδηγίες της Ουάσιγκτον και του Βερολίνου. Και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά. Ποιον πρωθυπουργό θέλετε; Ποιον ηγέτη θέλετε; Ποιον ρυθμιστή θέλετε; Αυτόν ο οποίος προσκυνάει και φοβάται και υποχωρεί, ή εκείνος ο οποίος είναι ανυποχώρητος σε θέματα Αρχής και θέματα Πατρίδος; Και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Και αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών. Ποιον θα ορίσετε εσείς μπροστάρη; Ποιος θα είναι μπροστά. Μπορεί να είναι αυτοί οι οποίοι υπέγραψαν; Να κάνουν τι; Εφόσον δεν μπορούν να αλλάξουν κάτι από το Μνημόνιο. Να μας οδηγήσουν που; Στον γκρεμό; Να οδηγήσουν τον μισθό σας και την σύνταξή σας στα 200 ευρώ όσο στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία; Γι΄ αυτό κουραστήκατε όλα αυτά τα χρόνια; Γι΄ αυτό δουλέψατε σκληρά για 35-40 χρόνια κάποιοι από εσάς; Χρόνια δουλειάς που δεν δούλεψε ο κ. Σαμαράς.

Δεν έχουν καθόλου εμπειρία ζωής

Ίσως είναι ο μόνος Έλληνας που δεν έχει δουλέψει ούτε μια ώρα στη ζωή του. Γιατί δεν το λέει ο κ. Σαμαράς; Είπε χθες στο Ζάππειο ότι το 1977, σε ηλικία 26 ετών, έγινε βουλευτής. Ναι ήταν βουλευτής. Έγινε υπουργός σε ηλικία κάτω των 40. Μετά τι έκανε; Που ξέρετε; Που γνωρίζετε; Που μάθατε ότι δούλεψε τα δέκα χρόνια που ήταν εκτός πολιτικής; Τι έκανε; Τίποτα. Επομένως λοιπόν, πρέπει να σκεφθείτε. Να σκεφθείτε ότι δεν μπορείτε να δώσετε τη χώρα σε κάποιον ο οποίος δεν έχει δουλέψει, δεν ξέρει τις ανάγκες, δεν ξέρει τα προβλήματα που έχει ένας εργαζόμενος. Δεν ξέρει τι σημαίνει να πληρώνεις ενοίκιο. Εγώ εξακολουθώ και μένω στην Αμφιθέα. Δεν μένω στην Κηφισιά. Δεν μένω στο Κολωνάκι. Είναι άλλη η εκτίμηση της ζωής που έχω εγώ. Είναι άλλες οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις. Και αυτή είναι εάν θέλετε η ποιοτική διαφορά. Αναγκάστηκα στη ζωή να εφευρίσκω και να προσπαθώ να επινοήσω τρόπους για να επιβιώσω επαγγελματικά και κοινωνικά. Αυτοί δεν αναγκάστηκαν ποτέ. Εγώ μεγάλωσα μέσα σε ένα σανοπωλείο και αυτοί μεγάλωσαν με σατέν σεντόνια, με γαλλικά και πιάνο. Είναι η άλλη εντελώς αντίληψη.

Γιατί διαφέρουμε από τους άλλους

Αυτοί δεν έχουν κολλήσει ένσημα, δεν έχουν ιδρώσει, δεν έχουν κλάψει, γιατί δεν έχουν δουλέψει ποτέ και δεν ξέρουν τα προβλήματα του απλού πολίτη.

Πριν από λίγο, ήμουν στο Focus Web TV και με ρώτησε η κ. Ειρήνη Νικολοπούλου ποιο είναι το χαρακτηριστικό μου ιδίωμα. Της είπα ότι μένω ακόμα εκεί που γεννήθηκα, στην Αμφιθέα. Δεν πήγα στα ευγενή προάστια που πήγαν όλοι οι νεόπλουτοι. Έμεινα εκεί γιατί θέλω να ζω πραγματικά την γειτονιά μου, να βλέπω τους φίλους μου και να βλέπω πόσο άδικα τους φέρθηκε η ζωή. Απ΄ αυτά διδάσκομαι και ξέρω πώς να πορεύομαι. Γι΄ αυτό έχω και αυτή την κοινωνική αλληλεγγύη στο Κόμμα.

Κοινωνική αλληλεγγύη στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό

- Είμαστε το μόνο κόμμα που επιστρέψαμε στο κράτος 1 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Φτώχειας προς ενίσχυση των φτωχών, το οποίο εξαφάνισαν οι μανδαρίνοι…

- Είμαστε το κόμμα που έκανε Κοινωνικό Παντοπωλείο και μοίρασε για το Πάσχα – όπως είχαμε δεσμευθεί – περίπου 60 τόνους τρόφιμα.

- Είμαστε το κόμμα που, όταν πλημμύρισε το Βασιλικό και η Πολιτεία έκανε πως δεν έβλεπε, εμείς δώσαμε 30.000 ευρώ στο Δήμο για τα πρώτα έργα ανοικοδόμησης.

- Είμαστε το κόμμα που, όταν ένα χωριό έξω από τα Στείρα -οι Στουππαίοι- δεν είχαν ένα ιατρείο και εξέταζαν τον κόσμο στο καφενείο και όταν οι μανδαρίνοι του υπουργείου Υγείας αρνιόντουσαν πεισματικά να φτιάξουν ιατρείο, έφτιαξα μόνος μου ένα. Το κατασκεύασα με την βοήθεια των συνεργατών μου και το εγκαταστήσαμε στο χωριό. Έπρεπε να δείτε την ανακούφιση στα μάτια της τρίτης ηλικίας και με πόσο απλά πράγματα οι άνθρωποι αισθάνονται ευτυχισμένοι.

Αλλά γιατί τα κάνω όλα αυτά που δεν κάνουν οι άλλοι; Τα κάνω γιατί έχω εμπειρίες ζωής που δεν έχουν οι άλλοι. Και η Ελλάδα θέλει έναν άνθρωπο που να έχει εμπειρίες, να μπορεί να σταθεί απέναντι στα γεγονότα, να βρίσκει λύσεις.

Για την καταπολέμηση της ανεργίας

Με ρωτάνε πως θα μειώσω την ανεργία. Τους απαντώ «με ανασύσταση της ΜΟΜΑ». Και όλα τα έργα να γίνονται από ελληνικά χέρια. Τα έργα που θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα, θα τα κάνουν πάλι οι λαθρομετανάστες για να κερδίσει το κεφάλαιο. Το 85% των μεροκάματων που έγιναν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ήταν από λαθρομετανάστες και με τα λεφτά που πήραν μόνο απ΄ αυτό το έργο, έφτιαξαν την χώρα τους. Γιατί λοιπόν να έχω στην ανεργία 1.200.000 Έλληνες;

Για την ΑΟΖ

Όταν εμείς μιλάγαμε για ΑΟΖ πριν δέκα χρόνια, δεν ήξερε κανείς τι είναι αυτό. Όταν το είπα στον κ. Καραμανλή πριν περίπου πέντε χρόνια στη Βουλή, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», ρώτησε τον κ. Βαληνάκη που ήταν δίπλα του, «τι είναι αυτά που λέει ο Καρατζαφέρης;». Ακούω δε τώρα κάποιους, όπως ο κ. Καμμένος να επιμένει για την ΑΟΖ. Μα δεν ήταν ο κ. Καμμένος για μεγάλο χρονικό διάστημα υπουργός Θαλασσών, Εμπορικής Ναυτιλίας; Τι έκανε τότε για την ΑΟΖ, που είναι ένα θέμα που περιλαμβάνει τη θάλασσα; Για ποιο λόγο σήμερα μιλάνε για ΑΟΖ; Γιατί είναι ένα θέμα που εμείς προτάξαμε και αναδείξαμε και με τον εύκολο τρόπο της λογοκλοπής, προσπαθούν να το πάρουν.

Σήμερα αισθάνθηκα εξαιρετικά άσχημα όταν διάβασα στην «Παρασκευή+13», τον Γεωργαλά τότε της Επταετίας -τον προπαγανδιστή- να λέει ότι είναι ο σύμβουλος του κ. Καμμένου και ο θεωρητικός των προσπαθειών του. Και μάλιστα τον έλεγε «μπαταχτζή» και λογοκλόπο, επειδή του έγραψε ένα βιβλίο και δεν τον πλήρωσε. Αυτή δεν μπορεί να είναι η ασφαλής οδός εξυπηρετήσεως των εθνικών αναγκών. Δεν δέχομαι ότι ο κ. Καμμένος είναι «μπαταχτζής» και λογοκλόπος, αλλά πρέπει η υπόθεση να φτάσει στα δικαστήρια ώστε να ξεκαθαριστεί η κατάσταση. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο άλλος στα 80 του χρόνια να προβάλλει κάτι τέτοιο; Περιγράφει στην συνέντευξή του ότι εδώ και χρόνια προσπαθεί να πάρει τα λεφτά του. Μακράν από μας αυτές οι διαδικασίες. Όποιος γνωρίζει, όποιος ξέρει Ιστορία, Πολιτική, μιλάει από στήθους.

Όσοι δεν ξέρουν, διαβάζουν! Όπως έκανε και ο κ. Σαμαράς προχθές στο Ζάππειο… Εάν ξέρεις ένα θέμα είναι κτήμα σου. Είναι στη καρδιά σου και φωλιάζει στη ψυχή σου. Εάν δεν το ξέρεις και στο έχουν γράψει άλλοι, τότε αναγκάζεσαι να διαβάσεις και ενίοτε με λάθη!

Τολμώ να δεσμευτώ ότι μπορώ

Η εφημερίδα μας Α1 θα κυκλοφορήσει αύριο. Είναι μεγάλη κουβέντα. Το τολμώ, όμως, να δεσμευτώ ότι μπορώ.

Δεν θα περάσουν οι σκληροί όροι του Μνημονίου. Θα φύγουν οι λαθρομετανάστες. θα επιστραφούν οι κομμένες συντάξεις. Θα αναθέτονται τα δημόσια έργα στη ΜΟΜΑ και θα εκτελούνται αποκλειστικά από ελληνικά χέρια. Θα επανακτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια. Θα πατάξουμε την αισχροκέρδεια στις τιμές και στα καρτέλ.

Δεσμεύομαι στον ελληνικό λαό

Δεσμεύομαι ότι μπορώ όλα αυτά να τα υλοποιήσω. Και αυτό είναι ένα συμβόλαιο. Και το μήνυμα αυτό θα υπάρχει. Και αύριο το πρωί θα μπορείτε να με εξετάσετε πάνω στις δεσμεύσεις μου.

Τα ζύγισα πάρα πολύ καλά και είπα τι μπορώ να κάνω. Που μπορώ να δεσμευτώ απέναντι στον ελληνικό λαό. Δεσμεύομαι λοιπόν για όλα αυτά που σας είπα. Και ξέρετε όταν λέω κάτι, τηρώ τον λόγο μου. Ξέρετε ότι ουδέποτε σας είπα ψέματα. Ξέρετε ότι ουδέποτε πρόδωσα. Είναι μακρά από τις αξίες τις οποίες πρεσβεύω.

Η χώρα χρειάζεται πατριώτες

Η χώρα σήμερα δεν χρειάζεται ούτε ψεύτες, ούτε προδότες.

Χρειάζεται Πατριώτες. Χρειάζεται ανθρώπους που να αγαπούν την Ελλάδα και να μπορεί να τους εμπιστευτεί η Ελλάδα. Θέλει ανθρώπους που προστάσουν την Ελλάδα. Αυτό κάνουμε και εμείς.

Η Ελλάδα χρειάζεται τους Έλληνες

Θέλω να ευχαριστήσω όλους και όλες από όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα από τα νησιά μας και τις ακριτικές περιοχές, για τα συγχαρητήρια που μας έστειλαν για το διαφημιστικό δεκάλεπτο που φτιάξαμε. Όπως γνωρίζετε, ο νόμος λέει ότι το κάθε κόμμα έχει δικαίωμα να φτιάξει τρία δεκάλεπτα. Και τα κόμματα φτιάχνουν ανάλογα. Εμείς φτιάξαμε ένα δεκάλεπτο και δείχνουμε τις ομορφιές της Πατρίδας μας, τα ωραιότερα τοπία που ίσως δεν τα έχει δει και δεν τα γνωρίζει ο κόσμος. Και λέμε ότι πρέπει εφέτος όλοι μας να κάνουμε διακοπές στην Ελλάδα. Κανείς να μην πάει στο εξωτερικό. Να μην βγάλουμε τα λεφτά μας έξω. Να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι η αλληλεγγύη.

Το μήνυμά μας κλείνει με το ότι «η Ελλάδα χρειάζεται τους Έλληνες». Και οι Έλληνες χρειάζονται την Ελλάδα.