28.4.2012,

Αναμένονται “εκπλήξεις” σχετικά με τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων

  • 27 Απριλίου 2012 22:00

Στείλτο Email

 

Μετά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρά σε δέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων – και άλλων περιουσιακών στοιχείων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο οικονομικό επιτελείο ετοιμάζουν κι άλλες…εκπλήξεις, για όσους συλλαμβάνονται να παρανομούν.

Θα έχουν να κάνουν και πάλι με την κινητή και ακίνητη αξία τους και θα διακρίνονται και πάλι από ένα βασικό χαρακτηριστικό: η τιμωρία θα επέρχεται πριν καν οριστικοποιηθεί το αδίκημα. Δηλαδή, όπως και στην περίπτωση των τραπεζικών λογαριασμών, η δέσμευση θα γίνεται από την πρώτη στιγμή που θα ανακοινώνεται ο έλεγχος, έτσι ώστε να εμποδίζεται η «εξαφάνιση» των περιουσιακών στοιχείων, κατά τη διάρκεια του.

Ο λόγος; Στο υπουργείο οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν παρατηρήσει ότι με διάφορα «ταχυδακτυλουργικά», ολόκληρες περιουσίες εξαφανίζονταν από τη στιγμή που ο έλεγχος για εικονικά και πλαστά τιμολόγια, για παράδειγμα, ξεκινούσε σε μια εταιρία ή σε έναν ελεύθερο επαγγελματία. Με αποτέλεσμα, στο τέλος της ημέρας, ακόμα και όταν ο ελεγχόμενος αποδεικνύονταν ένοχος, να μην υπάρχει ύλη προς δέσμευση. Έτσι λήφθηκε η απόφαση για την αλλαγή τακτικής, η οποία θα συνεχισθεί και στο μέλλον.

parapolitika.gr