28.6.2012,

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΑΣΤΥ “ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”

  • 24 Απριλίου 2012 18:44

Στείλτο Email

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το ανεδαφικό των προτάσεων του κ. Σαμαρά

Μερικοί είναι αδιόρθωτοι. Το «χαστούκι», το οποίο έφαγε σήμερα ο κ. Σαμαράς από τον κ. Προβόπουλο ήταν εξαιρετικά ηχηρό. Έταξε «λαγούς με πετραχήλια» ο κ. Σαμαράς. Ίσως περισσότερα και από ότι ο Παπανδρέου, όταν ήταν στη θέση του και διεκδικούσε την πρωθυπουργία από τον Καραμανλή. Και έρχεται ο Προβόπουλος και λέει: «Προσγειωθείτε στην πραγματικότητα! Μείωση 10% των μισθών τώρα και άλλο 10% του χρόνου»! Εγώ ήμουν εξαιρετικά επιφυλακτικός. Ήμουν στη Θεσσαλονίκη όταν άκουσα τον κ. Σαμαρά και είπα ότι «προθέσεις μπορεί να έχει ο καθένας από εμάς. Και προγράμματα και σκέψεις και ιδέες». Και χαίρομαι πράγματι που ο κ. Σαμαράς έχει «κοπιάρει», αντιγράψει, αυτά τα οποία λέγαμε εμείς πριν από 7-8 χρόνια, όπως επίσης και κάποια άλλα νεότευκτα κόμματα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε τις προθέσεις και τις διαθέσεις μας υπόσχεση. Γιατί ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος εκχώρησαν και επισήμως με τις υπογραφές τους την Εκτελεστική Εξουσία της χώρας στον κ. Τόμσεν. Ο κ. Σαμαράς και το είπα και χθες εις την συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, στον ίδιο χώρο πριν από λίγο καιρό έλεγε ότι «ουδέποτε εγώ θα δεχθώ μείωση των συντάξεων». Σαφώς και δεν ήθελε μείωση των συντάξεων! Ποιος λογικός πολιτικός θα ήθελε μείωση των συντάξεων; Μ΄ όλα ταύτα, η μείωση των συντάξεων έγινε νόμος του κράτους με την ψήφο του κ. Σαμαρά. Επομένως, τι δείχνει η ιστορία; Ότι δεν μπορεί να αποφασίσει κανένας εξ αυτών. Δεν μπορεί κανείς εξ αυτών να χαράξει πρόγραμμα από την στιγμή που ο κ. Πωλ Τόμσεν έχει λάβει την εντολή της χώρας, με την υπογραφή που έβαλε ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος στην κυρία Λαγκάρντ.

Ότι δηλαδή, δεν μπορούμε να πάμε όσα χρόνια πολιτευόμαστε κόντρα στις ρυθμίσεις του Μνημονίου. Πείτε μου, πως μπορεί να γίνει; Να καταλάβω δηλαδή. Και γι΄ αυτό λέω, άλλη λύση δεν υπάρχει!

Για την οργανωμένη αντίδραση του Μεσογειακού Νότου

Μια είναι η λύση. Δημιουργείται ένας «ούριος άνεμος» στον Νότο. Και απ΄ ότι φαίνεται προστίθεται και η Γαλλία. Όχι η Γαλλία μόνο του Ολάντ, αλλά και η Γαλλία της κυρίας Μαρί Λεπέν. Μια Γαλλία, η οποία δεν θέλει να είναι «κάτω από την μπότα των Γερμανών». Δεν μπορεί να είναι στη «φόδρα της φούστας της κυρίας Μέρκελ». Γιατί δεν κάνουμε μια προσπάθεια να μπορέσουμε να βρεθούμε όλοι οι λαοί του Νότου για να πάμε και να αντισταθούμε στην κα Μέρκελ και στις μεθοδεύσεις της. Ένας από τους εταίρους της, οποίας σήμερα παρεδόθη άνευ όρων, η Ολλανδία – θυμηθείτε τον γλυκούλη εκείνον υπουργό Οικονομικών που «τράβαγε το αυτί της Ελλάδος» για την λιτότητα και απειλούσε ότι «θα βγείτε έξω»; Μόλις πήγαν να εφαρμόσουν μια ελάχιστη λιτότητα, ελάχιστη πραγματικά, έπεσε η κυβέρνηση. Επομένως, δεν πρέπει να πάμε να αντισταθούμε; Το να πάει μόνος του ο κ. Σαμαράς είναι αστείο. Είναι ανέκδοτο! Ήταν αρχηγός και κουνιόταν λίγο. Επιχείρησε και πήγε δυο φορές στο Λαϊκό Κόμμα. Αυτό του «έριξε ένα χαστούκι» και γύρισε πίσω κάθιδρος και φοβισμένος. Και πρόσταξε αμέσως να προσκυνήσει μέσα το Μνημόνιο.

Τι λέω; Τι προσπαθώ; Τι πάω να κάνω κυρίες και κύριοι; Δεν ξέρω πόσο μακριά βλέπουν. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος όμως. Διαβλέπω ότι η κυρία Μέρκελ προσπαθεί να δημιουργήσει έναν «Δούρειο Ίππο» εδώ στο Νότο. Και προσπαθεί να πάρει τον Μόντι, ούτως ώστε να βάλει μια «μύγα» στη μύτη του Ολάντ της Γαλλίας. Αυτό πρέπει να το προσπαθήσουμε να μη συμβεί. Πρέπει η «μύγα» αυτή να μπει στο ρουθούνι της κυρίας Μέρκελ. Τώρα δεν ξέρω βέβαια πόσο μπορεί να αντιληφθεί ορισμένα πράγματα ο κ. Σαμαράς, ή ο κ. Βενιζέλος ή αν έχουν όρεξη να τα δουν. Διότι μπορεί να τα βλέπουν και να φοβούνται. Εμείς όμως δεν φοβόμαστε. Ήδη είμαστε σε επαφές. Μια μεγάλη ομάδα Ευρωβουλευτών του Νότου, Ευρωβουλευτές γνωστοί από το χρονικό διάστημα που ήμουν Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος των Ευρωσκεπτικιστών.

Η μόνη λύση είναι να πάει ο Νότος και να πει «Δεν μπορώ» στο Βορρά.

Το είπε πολύ έξυπνα η Μαρί Λεπέν: «Δεν έχουμε καμία όρεξη να παρακολουθήσουμε το ευρώ του Βερολίνου».

Πόσο καιρό το λέει ο Γιώργος ο Καρατζαφέρης; Πόσο καιρό; Όχι μόνο εδώ, αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο. Που φωνάζω για το ακριβό Ευρώ! Και αύριο ο Νίκος και ο Μάνος, ο Μάνος και ο Νίκος θα το παίξουν, τις ομιλίες του Ευρωκοινοβουλίου που φωνάζω αυτό που λέει τώρα το 2012 η κυρία Μαρί Λεπέν, «Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε το ευρώ του Βερολίνου». Το ακριβό ευρώ που πουλάει Πόρσε, Μερσεντές, BMW αλλά δεν μπορεί να πουλήσει τα αγροτικά προϊόντα της Ελλάδος που είναι πανάκριβα σε σχέση με των γειτονικών χωρών είτε λέγεται Τυνησία, Τουρκία ή Αίγυπτος. Άρα λοιπόν, είναι κοινές οι ανησυχίες. Άρα, θα κάνουμε μια κοινή εκστρατεία. Θα απελευθερώσουμε την χώρα από αυτόν τον κύκλο της ύφεσης που επιβάλει το Μνημόνιο. Και τότε, θα μπορέσουμε να βάλουμε κάτω τις σκέψεις μας σε ελεύθερο έδαφος, σε αδέσμευτο περιβάλλον. Αυτή είναι η θέση μου. Με ρωτούν οι δημοσιογράφοι και καλά κάνουν αν θα συνεργαστώ την επόμενη ημέρα. Η κουβέντα είναι ξεκάθαρη. Με Μνημόνιο εμείς δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Γιατί φύγαμε εάν πρόκειται να συνεργαστούμε αύριο;

Για την ανικανότητα των κ.κ.Σαμαρά και Βενιζέλου να αλλάξουν την κατάσταση

Δεν εξυπηρετεί την Ελλάδα, δεν εξυπηρετεί εντέλει και την Ευρώπη. Την Ευρώπη των Βρυξελλών και του Στρασβούργου. Μπορεί να εξυπηρετεί την Ευρώπη του Βερολίνου, αν και δεν είμαι σίγουρος και γι΄ αυτήν, μετά το στραπάτσο που έπαθε η ολλανδική κυβέρνηση. Θα πάμε να απελευθερώσουμε πρώτα τον Νότο – και ως εκ τούτου και την Ελλάδα – από τα δεσμά της λιτότητας και μετά θα χαράξουμε μια πορεία. Όποιος θέλει προσέρχεται. Αυτοί που δεν μπορούν να παίξουν ρόλο σ΄ αυτή τη διαδικασία, είναι αυτοί που υπέγραψαν τα «δεσμά». Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος υπέγραψαν το «φυλακιστήριο» της υπόλοιπης πολιτικής του ζωής, με την υπογραφή τους προς την κ. Λαγκάρντ, ότι δηλαδή δεν πρόκειται ποτέ να ασκήσουν πολιτική ενάντια στις ρυθμίσεις του Μνημονίου. Αυτοευνουχίστηκαν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες και αδέσμευτες φωνές μέσα στο πολιτικό χάρτη και μέσα στα κόμματα αυτά.

Για την αντίδραση του Νότου στον Βορρά της ΕΕ

Άρα, η εκστρατεία είναι μία. Συνένωση, συλλειτουργία μέσα στο Νότο. Και πάμε πάνω να απαλλαγούμε από το Μνημόνιο. Ίδιο είναι σήμερα το Μνημόνιο και η συνταγή για Ελλάδα, Ισπανία Πορτογαλία, Ιρλανδία. Το ίδιο θα είναι και για την Ιταλία. Οι εκλογές της Γαλλίας δίνουν ελπίδα για να υπάρξει αυτό το μέτωπο. Εμείς χαιρετίζουμε το γαλλικό λαό που είπε «ΟΧΙ» στη συνταγή Σαρκοζί. Και αν ο κ. Σαρκοζί χάνει την προεδρεία, είναι γιατί δεν υπήρξε το «αντίβαρο», ο «πυλώνας», για να στηριχθεί η ασθενής Ευρώπη. Παρά, έγινε παράρτημα και παρακολούθημα του γερμανικού άξονα. Αυτή είναι η πραγματικότητα του σήμερα.

Για την ανάγκη ενημέρωσης μέσα από τη «Λευκή Βίβλο»

Ο ΛΑΟΣ αισθάνεται πλέον την συμπαράστασή σας. Κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν παρεξηγήσεις, να διεμβολίσουν την αλήθεια. Ευτυχώς όμως που υπάρχει η «Λευκή Βίβλος». Όποιος διαβάσει την «Λευκή Βίβλο», γνωρίζει τα πραγματικά περιστατικά. Γνωρίζει τη μάχη που έδωσε ο ΛΑΟΣ, δια του αρχηγού του, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο έντυπο αναφέρονται οι αλήθειες. Αποτυπώνεται η συμπεριφορά του Παπανδρέου, του Σαμαρά και του Βενιζέλου, καθώς και η δική μας αντίσταση, η δική μας φωνή. Υποδείξαμε εγκαίρως ότι πρόκειται να εγκατασταθεί στη χώρα μια «επονείδιστη δικτατορία». Μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, έδωσα στα χέρια του κ. Παπαδήμου, του κ. Παπανδρέου και του κ. Σαμαρά, επιστολή που έλεγε: «Βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι το πρωτοφανές. Ιδρύεται για την Ελλάδα –μέσω των σελίδων του Μνημονίου που μας υποβλήθηκαν- μία επονείδιστη κηδεμονία, μια εξωσυνταγματική, αυθαίρετη και αυταρχικά υπερκείμενη των πάντων αρχή, μια καμουφλαρισμένη δικτατορία δεκαετιών, ένα μόνιμο καθεστώς καταπίεσης του λαού μας». Και περίμενε κανείς ότι θα υπέγραφα ποτέ αυτά που υπέγραψαν;

Για την τυραννία που έρχεται τον Ιούνιο

Εγώ τους είχα προειδοποιήσει γι΄ αυτό που θα ερχόταν. Όταν διάβασα στο Μνημόνιο ότι οι μισθοί θα φτάσουν τους μισθούς της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, ήξερα ότι τον Ιούνιο έρχεται μια τυραννία. Μιλάμε για ανθρωποφαγία. Δεν μπορούσα να προδώσω την Ελλάδα για να έχω 4 υπουργεία. Δεν είμαι εξουσιομανής, είμαι πατριώτης. Και τα άφησα γιατί δεν μ΄ ενδιαφέρουν. Είναι λάθος η συνταγή. Και είμαι εδώ μπροστά σας, όρθιος και δυνατός να υπερασπισθώ την Πατρίδα. Είμαι Ελεύθερος. Δεν δεσμεύομαι από καμία υπογραφή μου. Μπορεί σήμερα, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος να διεκδικούν πράγματα και να θέλουν debate. Εγώ έκανα δημόσια έκκληση σήμερα προς τα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια: «Διοργανώστε 20 debates, δύο την ημέρα. Να βλέπει ο κόσμος τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και να διαπιστώνει πόσοι μικροί είναι μπροστά στην κρίση». Η χώρα δεν θέλει λόγια. Θέλει μυαλό, δράση, ιδέες και λύσεις. Και ο ΛΑΟΣ σήμερα, είναι το μόνο κόμμα που δείχνει το δρόμο. Ουδείς λέει αυτά που λέμε εμείς. Και δεν μας εκφράζει η στείρα αντίδραση του τύπου «δεν μιλάω με κανένα», ούτε το μπες- βγες από την Ευρώπη και το ευρώ, το οποίο έχω ακούσει τις τελευταίες 20 μέρες από διάφορα νεότευκτα κόμματα. Ούτε οι παντρολογιές με τον ΣΥΡΙΖΑ και με το Δημαρά είναι πολιτική πράξη.

Για την ανάγκη αντίστασης στις ορέξεις της κυρίας Μέρκελ

Εμείς έχουμε προτάσεις, αντιστεκόμαστε. Έχω αντισταθεί δύο φορές στις «ορέξεις» της κ. Μέρκελ. Αντιστάθηκα πριν από μερικά χρόνια, όταν όλη η Ευρώπη – κάτω από τη μπότα της Μέρκελ – ήθελε να επιβάλλει ένα ενδοτικό Σύνταγμα και είπα ΟΧΙ, ως Αντιπρόεδρος των Ευρωσκεπτικιστών. Και με την παρέα μου εκεί, οργανώσαμε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Γαλλίας και της Ολλανδίας. Και δεν πέρασε αυτό το Σύνταγμα. Τώρα ξαναλέω ΟΧΙ σε αυτό το Μνημόνιο της λιτότητας που υπέγραψε ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος.

Είμαι λοιπόν στη διάθεση του Ελληνικού λαού, να συνεχίζω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και να λέω όχι, όταν οι άλλοι αδυνατούν να το πουν. Και να λέω ΝΑΙ στο διάλογο, όταν επιβάλλεται από τις ανάγκες της χώρας.

Αυτή ήταν η θέση μας, αυτή είναι και αυτή θα είναι και στις 7 του μηνός.