28.6.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ REAL FM

Στείλτο Email

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Μεταξύ του άσπρου και του μαύρου, υπάρχουν πολλοί τόνοι του γκρίζου. Αυτή τη στιγμή οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν βάλει σε κάποιες «ράγες» τη χώρα. Μόνο που αυτές οι «ράγες» δεν οδηγούν σε ασφαλές καταφύγιο ή διέξοδο, αλλά μάλλον προς τον γκρεμό.

Αυτό το μνημόνιο είναι εξαιρετικά αποπνικτικό. Μιλάει για μείωση δαπανών 11 δισ. ευρώ συν 3 δισ. ευρώ που έπεσε έξω το πρόγραμμα. Αυτά δεν είναι δυνατόν να εξοικονομηθούν! Αν διαβάσει κανείς μόνο τη σελίδα 427 του Μνημονίου, λέει ότι θα εναρμονιστούν οι μισθοί και οι συντάξεις της Ελλάδας με αυτές τις Ν.Α. Ευρώπης (δηλαδή 230 ευρώ ο μισθός και 180 η σύνταξη). Αυτό περιγράφεται μέσα στο Μνημόνιο». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στον REAL FM και στο Νίκο Χατζηνικολάου.

Αναγκαία η δημιουργία ενιαίου μετώπου των χωρών του Νότου αντιμετώπισης των χωρών του Βορρά

Η δική μου πρόταση τώρα δεν έχει να κάνει με εξαλότητα, αλλά έχει να κάνει με μια σύμπραξη του Νότου απέναντι στον Βορρά. Και χαίρομαι που η Γαλλία δείχνει τον δρόμο μέσα από το κ. Ολάντ. Αυτή τη στιγμή, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Γαλλία, έχουν υποστεί μια τεράστια βλάβη από το ευρώ του Βερολίνου. Τώρα έχουμε δύο κόσμους. Ο ένας είναι οι Βόρειοι και οι Σκανδιναβοί και ο άλλος οι Νότιοι.. Εγώ προσπαθώ να δημιουργήσω μια συμμαχία μέσω των ανθρώπων που γνώρισα όσο ήμουν ευρωβουλευτής, και είναι ευτυχώς πάρα πολλοί, οι οποίοι τείνουν «ευήκοον ους» προς αυτή τη κατεύθυνση. Και λέω: “Όσοι είναι πρόθυμοι για μια τέτοια αναζήτηση, την Κυριακή το βράδυ”. Να συγκροτήσει ο Νότος ενιαίο μέτωπο και να πάει να πει «δεν μπορούμε με την λιτότητα».

Εδώ έπεσε η κυβέρνηση της Ολλανδίας – που έβαλε ελαφρύτερους όρους- γιατί δεν μπόρεσε να εφαρμόσει λιτότητα, ενώ μας κατηγορούσαν! Θυμηθείτε τον υπ. Οικονομικών της Ολλανδίας που μας «τράβαγε» το αυτί. Άρα αφού η Ολλανδία δεν άντεξε την λιτότητα με τους ελαφρύτερους όρους, εγώ πως θα ζήσω με την λιτότητα και την ύφεση σε αυτό το βαθμό; Άρα πρέπει να πάμε πάνω, για μια συνολική διαπραγμάτευση της Ευρώπης και επιστροφή των αποφάσεων στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες και όχι στο Βερολίνο. Αυτός είναι ο στόχος μου.

Στην ιδεολογική μας γραμμή και οι κ. Ολάντ και Λεπέν

Είναι παράξενο που ο λόγος του κ. Ολάντ ταυτίζεται πολύ με αυτόν της κ. Λεπέν που λέει «όχι στο ευρώ του Βερολίνου». Επομένως, υπάρχει μια κοινωνική αλλαγή. Αλλά βλέπω κάτι που πολλοί δεν το βλέπουν. Βλέπω ότι η κ. Μέρκελ, πάει να χρησιμοποιήσει την Ιταλία ως «μύγα» στη μύτη της Γαλλίας. Το θέμα είναι να πάρουμε αυτή τη «μύγα» και να την βάλουμε στη μύτη της κ. Μέρκελ.

Τώρα για την σχέση που μπορεί να έχω εγώ με τον κ. Ολάντ ο οποίος είναι σοσιαλιστής, αυτό που έχω να πω είναι ότι η λογική δεν έχει τοπογραφικές διαφορές. Ο κ. Θαπατέρο ήταν σοσιαλιστής και έκανε πιο ριζοσπαστική νεοφιλελεύθερη πολιτική στην Ισπανία. Το ερώτημα τώρα είναι ποιοι υποτάσσονται και ποιοι όχι. Εγώ ανήκω σε αυτούς, που δεν θέλουν να υποταχθούν. Γι΄ αυτό έφυγα και από την κυβέρνηση και δεν υπέγραψα, παραβλέποντας το γεγονός ότι έχασα μια «ευρυχωρία» 4 υπουργών.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανίκανα στην σύγκλιση για ενιαίο μέτωπο

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παραιτήθηκαν από το δικαίωμα διαπραγμάτευσης του Μνημονίου. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί τους γιατί έχουν παραιτηθεί από την τροποποίηση του Μνημονίου μέσω της υπογραφής τους, την επιστολή της κ. Λαγκάρντ που τους δέσμευσε ότι δεν θα πάνε ενάντια στις ρυθμίσεις του Μνημονίου. Υπάρχουν όμως άλλοι πολιτικοί, οι οποίοι δεν έχουν «αυτοευνουχηθεί». Δεν μπορώ να στηρίξω Σαμαρά ή Βενιζέλο. Δεν μπορούν να με βοηθήσουν σε αυτό που έχω ονειρευθεί, την σύμπραξη δηλαδή του Νότου. Εγώ θέλω την ελευθερία μου. Ψάχνω ανθρώπους που να έχουν την βούληση, την ελευθερία της σκέψης αλλά και την σύνεση. Δεν μπορώ να ακούω κάποια τρελά πράγματα και ιδέες, όπως «φεύγω και διαγράφω μονομερώς», γιατί εκεί η εξαλότητα περισσεύει.

Ανάγκη η ελαστικοποίηση των όρων του Μάαστριχτ

Εγώ ξέρω το έργο και τις επαφές που έκανα στην Ευρώπη ως Αντιπρόεδρος των Ευρωσκεπτικιστών. Και θυμίζω ότι μόνος μου πήγα την υπόθεση της Ελλάδας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δεν ακολούθησε τότε η κυβέρνηση, παρότι τους είχα προτρέψει να πάμε και οι 5 μαζί, αλλά φοβήθηκαν.

Αν είχαμε πάει όλοι μαζί, θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάποια πράγματα. Και ξεσηκώθηκε όλη η Ευρώπη, όταν άκουσε την φωνή των λαών μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό με ενθάρρυνε, ότι μπορούμε να κάνουμε μια κουβέντα στην οποία μπορεί να μπει μέσα ακόμα και η Ιρλανδία που είναι παραέξω. Αλλά πρέπει να πάμε όλοι μαζί να ζητήσουμε από την κ. Μέρκελ κάτι το οποίο εγώ έλεγα επανελλειμένως στο Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «Ελαστικοποίηση των όρων του Μάαστριχτ». Περνάμε μια κρίση. Δεν μπορούμε να μιλάμε για έλλειμμα και πληθωρισμό στο 3%. Αν δεν γίνει ελαστικοποίηση, θα πέφτει η μια χώρα μετά την άλλη. Αν ο δείκτης που δίνει η συνθήκη Μάαστριχτ ήταν 6% -για μια περίοδο 5 ετών- αντί για 3% που είναι τώρα, τότε δεν θα έπεφτε χθες η κυβέρνηση στην Ολλανδία. Και αυτό που μου λένε όλοι είναι «προσέξτε να μην ψηφίσετε 51% υπέρ του Μνημονίου». Αν συμβεί αυτό, τότε η κ. Μέρκελ θα πει «ο Ελληνικός λαός που υπέφερε τα πάνδεινα, έχει υιοθετήσει το Μνημόνιο. Άρα κάντε και εσείς το ίδιο». Δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να δώσουμε το άλλοθι στη κ. Μέρκελ! Θέλω να πιστεύω ότι ο Ελληνικός λαός, θα ακούσει την κραυγή αγανάκτησης των χωρών του Νότου.

Για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο

Εμείς έχουμε καταθέσει 23 συνολικά ερωτήσεις για το θέμα αυτό. Κάλεσα τον Πρωθυπουργό να έρθει και επί ένα μήνα το ανέβαλλε και δεν ερχόταν. Είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα γι΄ αυτούς. Αν πάρουμε το 1/3 αυτών που δικαιούμαστε, θα κάνουμε εξόφληση όλου του χρέους μας, χωρίς να πάμε σε κούρεμα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχει και αυτό που εγώ ονόμασα «επαχθές» χρέος και χαίρομαι που έχει υιοθετηθεί από τα Αριστερά και Δεξιά μου. Πληρώσαμε «καπέλα» για την Siemens, τα Leopard, τα ΜΑΝ, την Hochtief, τα Mirage, τα F-16. Να δούμε ποια είναι αυτά τα «καπέλα» που πήραν οι διάφοροι μιζαδόροι, υπουργοί και των 2 Κομμάτων που επιμελώς κρύπτονται από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και να τα αφαιρέσουμε. Νομίζω ότι είναι περίπου 50 με 60 δισ. ευρώ. Υπάρχει κανένας λόγος να τα φορτωθούμε; Αλλά δεν θέλουν να τα διεκδικήσουμε. Πιστεύουν κάποιοι ότι η πρωθυπουργία θα έρθει αν υπάρχει η ευλογία της Ουάσιγκτον, ή του Βερολίνου.

Διαφωνώ ριζικά μαζί τους και πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε την μάχη υπέρ της Ελλάδας και να παραβλέψουμε την οποιαδήποτε κομματική ιδιοτέλεια.

Για τα «καπέλα» στις αμυντικές δαπάνες

Συμφωνώ ότι πρέπει να χαρακτηρισθεί «επαχθές» το μέρος του χρέους που προκλήθηκε από την παράνομη συναλλαγή του κ. Τσοχατζόπουλου για την αγορά των υποβρυχίων. Αυτή η υπόθεση συμπεριλαμβάνεται στα «καπέλα» που ανέφερα προηγουμένως και είναι ένα θέμα το οποίο εδώ και 2 χρόνια επαναφέρω στη Βουλή. Μπορούμε να πάμε σε ένα γραφείο ορκωτών λογιστών -οπουδήποτε στον κόσμο- και θα ρωτήσουμε για παράδειγμα την τιμή του Μirage όταν τα πήρε ο Παπανδρέου. Αν η τιμή που πληρώσαμε είναι παραπάνω, αυτά δεν τα πληρώνουμε. Ήμασταν έτοιμοι να αγοράσουμε βλήματα για τα Leoard σε τιμή τριπλάσια από αυτήν που τα αγοράζει η Τουρκία και το σταμάτησα εγώ μέσα στη Βουλή. Έχουν γίνει πολλά τέτοια. Και αν υπήρξαν κάποιοι επίορκοι, αυτό εμάς δεν μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει να πάρουμε τα λεφτά μας πίσω. Ο Τζων Μακ Κέην, όταν ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και είπε δόθηκαν συγκεκριμένες μίζες σε συγκεκριμένες εταιρείες.

Ζήτησε ένα γράμμα από την Ελλάδα για να κάνει έρευνα για τις εταιρείες και η Ελλάδα δεν το έκανε ποτέ, γιατί μέσα, ήταν προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ.

Ύστερα από 3 χρόνια, κάνει έρευνα ο ίδιος για τα ελικόπτερα ναυτικής συνεργασίας. Και πάλι βρήκε μίζα 10%. Και ενώ ζήτησε και εδώ να ανοιχθεί η υπόθεση, εμείς δεν την ανοίγαμε, γιατί «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»… Τρεις μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών, πήγαν να βάλουν 3.000 άτομα από τα κομματικά γραφεία στα ΕΛΤΑ, την ώρα που διώχνουμε ανθρώπους χωρίς αποζημιώσεις. Αυτή η ιδεολογία του παλαιοκομματισμού πρέπει να αλλάξει. Θέλουμε να έχουμε προοπτική.

Να επικρατήσει η λογική και όχι ο θυμός στις εκλογές

Το βράδυ των εκλογών δεν χρειάζεται «τσαμπουκάς». Χρειάζεται μυαλό. Και αυτό ας το καταλάβει καλά ο δικαιολογημένα θυμωμένος ψηφοφόρος. Να ψηφίσει με λογική ώστε να βάλει στη Βουλή ανθρώπους που θα έχουν τουλάχιστον την σωφροσύνη να προχωρήσουν μπροστά. Και αυτή η ακύρωση των πάντων, δεν νομίζω ότι είναι θέση.

Για συνεργασία με κόμμα Καμμένου

Την συνεργασία με Καμμένο ή ΣΥΡΙΖΑ, τις θεωρώ «παρά φύση» συμμαχίες και δεν με αντιπροσωπεύουν. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας κοινός άξονας στις συνεργασίες του κ. Καμμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή με τον κ. Δημαρά. Και η προοπτική της χώρας δεν είναι οι συμμαχίες επειδή μας ενώνει ένα «ΑΝΤΙ». Δεν βγαίνει έτσι κάτι. Εμείς έχουμε προτάσεις που έχουμε καταθέσει, αλλά δεν ακούμε γενικά προτάσεις από άλλους.

Για δημοσκοπική άνοδο της Χρυσής Αυγής

Τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής οφείλονται στην απελπισία, την απογοήτευση – που είναι κακός σύμβουλος – και οδηγεί κάποιους ανθρώπους σε ακραίες επιλογές. Το 1992, στις αναπληρωματικές εκλογές, ο κόσμος ψήφισε Λεβέντη σε ποσοστό 30%, ο οποίος μετά εξαφανίστηκε. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Όμως δεν μπορούμε να πολεμάμε την Γερμανία της Μέρκελ και κάποιοι την ίδια στιγμή να ομνύουν, να οραματίζονται την Γερμανία του Χίτλερ και να διεκδικούν την ψήφο του Ελληνικού λαού! Αυτό δεν αντέχει σε καμία λογική.