4.5.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ FM

Στείλτο Email

 

«Πράγματι, έχουμε ένα τεράστιο θέμα με την Χρυσή Αυγή. Φανταστείτε στην ήδη περιπλεγμένη κατάσταση που θα έχουμε την Κυριακή το βράδυ, να έχουμε και την Χρυσή Αυγή!

Φοβούμαι ότι θα δημιουργηθεί μια κατάσταση που θα τους ενθαρρύνει. Φοβούμαι πολύ ότι θα έχουμε γεγονότα το βράδυ των εκλογών, παρόμοια με αυτά που έγιναν με την επίθεση και το προπηλακισμό του κ. Ευθυμίου στο Μαρούσι. Είναι δικαιολογημένα θυμωμένος και οργισμένος ο ελληνικός λαός με την κατάσταση που καθημερινά βιώνει. Αλλά θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά τι πάει να κάνει. Δεν είναι ίδιο πράγμα που ψήφισε από αντίδραση και έδωσε στον κ. Λεβέντη 30% στις εκλογές του 1992. Τα πράγματα είναι πιο άγρια.

Ας σκεφτούν οι Έλληνες πολίτες ότι η θυμωμένη και δικαιολογημένη οργή και αντίδρασή τους, θα δημιουργήσει τελικά πολύ μεγαλύτερα προβλήματα. Αλλά μετά, θα είναι αργά για να ανακαλέσουν τη ψήφο τους».

Ναζιστικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή είναι ένα καθαρά ναζιστικό και χιτλερικό κόμμα που έντεχνα καμουφλάρει και παραπλανά τον ελληνικό λαό για την ιδεολογία της, τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω τους. Είναι «αδελφό κόμμα» με τον άθλιο μακελάρη δολοφόνο της Νορβηγίας, τον άνθρωπο που σκότωσε εν ψυχρώ δεκάδες νέα παιδιά.

Το αναφέρει άλλωστε ο ίδιος στην ιστοσελίδα του. Είναι ένα κόμμα που υμνεί το Χίτλερ, τον Γκαιμπελς και τις ναζιστικές αξίες και ιδέες τους.

Θεωρώ ντροπή να δίνουμε μια μάχη εναντίον της Γερμανίας της κας. Μέρκελ και αυτοί να υμνούν και να εμπνέονται από τον Χίτλερ και το Γ΄ Ράίχ!

Καμία σχέση Χρυσής Αυγής και Λεπέν

Δεν είναι η Χρυσή Αυγή τα ίδια μεγέθη με την Λεπέν. Είναι πολύ πιο πέρα. Είναι από αυτούς που δεν βρίσκουν καν παρέα. Ευτυχώς, στην Ευρώπη δεν έχουν μεγάλη παρέα. Ανήκει στα 2-3 ακραία φασιστικά κόμματα και οργανώσεις. Η Χρυσή Αυγή είναι και δρα σαν μια «εταιρεία σεκιούριτι» με ναζιστικά σύμβολα και πεποιθήσεις που θέλει να αναλάβει τη χώρα. Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να κάνει ένα λάθος που θα το πληρώσει εξαιρετικά ακριβά. Φοβάμαι ένα Κοινοβούλιο στο οποίο δεν θα μπορεί κανείς να μιλήσει γιατί θα διαλύουν και θα σπάνε τα πάντα. Θα ζήσουμε στο Κοινοβούλιο στιγμές και καταστάσεις που θα θυμίζουν τις αντίστοιχες των κοινοβουλίων της Κορέας και των Φιλιππίνων που βλέπουμε στη τηλεόραση.

Ας ψηφίσει ο κόσμος ό, τι θέλει. Άλλωστε υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός κομμάτων. Αλλά, να μην ψηφίσει αρνητικά. Θα είναι καταστροφικό για τον τόπο.

Η κ. Λεπέν στην επιχειρηματολογία της έχει περισσότερα κοινά στοιχεία και θέσεις με τον Ολάντ, παρά με τον Σαρκοζί. Έχει την ίδια θέση και άποψη για το ισχυρό ευρώ του Βερολίνου.

Για το βράδυ των εκλογών

Η χώρα θα έχει κυβέρνηση το βράδυ των εκλογών. Και για να υπάρξει κυβέρνηση, θα πρέπει να είναι στιβαρή. Πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι κάποιος που έδεσε μόνος τα χέρια του πισθάγκωνα. Δεν μπορεί να είναι ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε ο κ. Βενιζέλος. Έχουν δεσμευτεί με την υπογραφή που έβαλαν στην επιστολή τους στην κα. Λαγκάρντ.

Καλωσορίζω σε ένα κοινό μέτωπο εκείνους που πιστεύουν ότι πρέπει να απευθυνθούμε στις χώρες του Νότου και της Γαλλίας τώρα με τις πρόσφατες εξελίξεις, απέναντι στο Βορρά. Να τους πούμε ότι αυτή η αυστηρή λιτότητα και δημοσιονομική πολιτική που προσπαθούν να επιβάλλουν στο Νότο, δεν έχει πέραση, δεν έχει αποτέλεσμα. Βυθίζει και διαλύει τα κράτη και τους λαούς του Νότου. Ακόμα και η σύμμαχος χώρα της Γερμανίας, η Ολλανδία, αδυνατεί να εφαρμόσει αυτά τα προγράμματα λιτότητας και περικοπών και έχασε την κυβέρνησή της. Αν αυτές οι οικονομικά εύρωστες και δυνατές χώρες της Ευρώπης δεν μπορούν και δεν αντέχουν, πως θα μπορέσουν οι χώρες του Νότου με τις γνωστές ιδιαιτερότητές τους;

Η πρόταση του ΛΑΟΣ

Η πολιτική που προτείνουμε είναι η σύμπραξη των χωρών του Νότου απέναντι στην κα. Μέρκελ. Βλέποντας τις εξελίξεις στη Γαλλία, η κα. Μέρκελ προσπαθεί να προσεταιρισθεί τον κ. Μόντι που είναι αντίθετος στη πολιτική της. Η κα. Μέρκελ θέλει να προλάβει να βάλει μια «μύγα» στη μύτη του κ. Ολαντ. Το θέμα είναι να προλάβουμε να βάλουμε αυτή τη «μύγα» στη μύτη της Μέρκελ. Το αύριο της ελπίδας της Ελλάδας περνά από το αύριο της ελπίδας του Νότου.

Υπέρ μια κυβέρνησης συνεργασιών

Υπάρχουν αρκετά πολιτικά πρόσωπα που θα μπορέσουν να παίξουν το ρόλο και να ηγηθούν μιας κυβέρνησης συνεργασίας που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές.

Δεν θα έχουμε τεχνοκράτη. Θέλουμε ένα πολιτικό πρόσωπο γιατί πάμε για πολιτικές αποφάσεις. Νομίζω ότι όποιο κόμμα ήταν πρώτο στις εκλογές, από αυτό θα προέρχονταν και η πρώτη ευκαιρία για το πολιτικό πρόσωπο.

Θα στήριζα μια κυβέρνηση που θα ερχόταν στη λογική του να πάμε να αλλάξουμε τελείως σαν τρόπο σκέψης το Μνημόνιο, όχι τις τροποποιήσεις που δεν μπορούν να γίνουν. Σε μια τέτοια περίπτωση θα ήμουν έτοιμος να συνεργαστώ με τον οποιοδήποτε. Θεωρώ ότι αυτό είναι θέμα προγραμματικής συμφωνίας αντιτάξεως και όχι ανατάξεως του Μνημονίου.

Ο κ. Σαμαράς δεν έχει πολιτική ηθική

Δεν έχει τη πολιτική ηθική που επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις ο κ. Σαμαράς. Ένας άνθρωπος που έγινε γνωστός δια της προδοσίας, που την καλλιέργησε και την επιβραβεύει με τον κ. Συμπιλίδη, δεν έχει τη πολιτική ηθική για να μπορέσει να μαζέψει κόσμο. Η κοινωνία «έδειξε τα δόντια» της στον Σαμαρά προχθές, με την ένταξη που επιχείρησε του κ. Συμπιλίδη. Αναγκάστηκε να πάει πίσω.

Μου έκανε εντύπωση ότι η ΝΔ δεν έβγαλε ανακοίνωση για δύο άξια στελέχη της, τον κ. Βαγιωνά κα τον κ. Χαλκίδη, και έβγαλε ολόκληρη σελίδα για τον κ. Συμπιλίδη. Είναι οι «ερινύες», οι ενοχές. Ο κ. Σαμαράς θέλει τον εξαγνισμό του. Ο κ. Σαμαράς έχει μια πολιτική ηθική που εμένα δεν μου κάνει.

Υπάρχει κανένας άλλος πολιτικός αρχηγός, που εξαιτίας του, μέσα σε δύο χρόνια έγιναν άλλα δύο κόμματα στη παράταξή του; Αυτά της κ. Μπακογιάννη και του κ. Καμμένου.

Ο κ. Σαμαράς δεν είναι της σύνθεσης αλλά της αφαίρεσης! Δεν πίστευα όταν έλεγαν κάποιοι ότι θα επιχειρούσε να κάνει τη ΝΔ, Πολιτική Άνοιξη!

Να που το κάνει τώρα!

Για τον κ. Καμμένο

Δεν έχει δείξει ακόμα δείγματα γραφής. Είναι μια νέα ευκαιριακή περίπτωση που μαζεύει από διάφορες πηγές. Έχει δανειστεί από το ΛΑΟΣ το κυρίως σώμα της ιδεολογικής του πλατφόρμας. Τον ευχαριστούμε που δανείζεται από εμάς. Βέβαια, το αντίτυπο, το «ιμιτασιόν», δεν είναι ποτέ το ίδιο με το πρωτότυπο. Οι βουλευτές που συνθέτουν αυτή τη προσπάθειά του είναι βουλευτές «τράνσιτ». Πιστεύει κανείς αν έφτανε ο κ. Σαμαράς 145 βουλευτές, ο κ. Μαρκόπουλος, ο κ. Ζώης και οι άλλοι δεν θα πήγαιναν;

Επομένως, μιλάμε για ένα παιχνίδι περίπου «σικέ», «στημένο».

Επιπροσθέτως, δεν ξέρω και τι λέει και τι πιστεύει και ο σύμβουλος του κ. Καμμένου, ο κ. Γεωργαλάς. Απ΄ ότι ακούγεται, είναι κιόλας απλήρωτος για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στο κόμμα του κ. Καμμένου!

Λέγεται ότι του έδωσε 1.500 ευρώ προκαταβολή μόνο για να ηρεμήσει…

Δεν μου πολυαρέσουν αυτά τα πράγματα. Να ξεκινάς δηλαδή, με τη συγγραφή ενός βιβλίου κατά παραγγελία, ένα βιβλίο «φασόν», και να το παρουσιάζεις σαν δικό σου συγγραφικό και πνευματικό έργο.

Αυτό δεν είναι λογοκλοπή, δεν είναι πλαστογραφία;

Έλεος! Μπορεί να έχουμε λογική Γεωργαλά το 2012; Είναι ποτέ δυνατόν; Βλέπω συμπτώματα που δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά.

Τα συμπαθητικά αυτά παιδιά που συνθέτουν την κοινοβουλευτική ομάδα της μιας εβδομάδας, τι σχέση μπορεί να έχουν με τον Γεωργαλά; Δεν νομίζω ότι συνδέεται κανείς από αυτούς. Μπορεί να μην το ήξεραν.

Μπορεί ο κ. Καμμένος να τους είχε στο σκοτάδι και να είχε μια «λαγουμιτζίδικη» διαδρομή.

Για την φημολογούμενη δήλωση του κ. Καραμανλή υπέρ του κ. Σαμαρά

Μακάρι να επαναλάβει τη δήλωση ο κ. Καραμανλής την Κυριακή το βράδυ. Δεν ακούτε το “θρόισμα” του λαού της ΝΔ που λέει ότι αν πάρουν τελικά κάτω από 30% στις εκλογές, θα ξεκινήσουν «καραβάνια» κόσμου της για να πάνε στη Ραφήνα; Το ακούω αυτό. Στη θέση του κ. Σαμαρά, θα προβληματιζόμουν.

Ήδη, οι «σαμαρικοί» Μανώλης και Μαρκόπουλος έφυγαν…

Θα σας πω κάτι σημειολογικό. Χθες στη γιορτή μου, ο μεν κ. Σαμαράς μου έστειλε μια κάρτα, ο δε κ. Βενιζέλος μου τηλεφώνησε να μου ευχηθεί. Και επί μακρόν, πέραν των ευχών, ανταλλάξαμε και απόψεις.

Για το αποτέλεσμα των εκλογών

Εκτιμώ ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θα πάρουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Πιστεύω ότι θα πάρουν λιγότερο από το 50% των ψήφων. Ευτυχώς, γιατί όλος ο Νότος φοβάται αυτή την εξέλιξη, Νομίζω ότι θα πάρουν την πλειοψηφία στους βουλευτές, στις έδρες. Όμως, δεν νομίζω ότι είναι αρκετό για να μπορέσουν να περάσουν τον Ιούνιο τα νέα βαρύτατα μέτρα 14,5 δισ ευρώ.

Μιλάμε για μια κυβέρνηση που θα έχει γύρω στους 160 βουλευτές και νομίζω ότι αυτό θα τους δημιουργήσει προβλήματα.

Για το debate

Κάνω έκκληση στα ΜΜΕ να οργανώσουν πολλά debate – τηλεοπτικές αναμετρήσεις – μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου. Όσο πιο πολύ τους ακούει ο κόσμος, τόσο περισσότερο καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται και «λακάνε»… Φεύγουν. Οι αναμετρήσεις τους είναι άνοστες τηλεοπτικές «σούπες». Οι χαμηλές τηλεθεάσεις που παρουσιάζουν, φανερώνει ότι ο κόσμος έχει καταλάβει ότι δεν είναι καθόλου σοβαροί.

Δεν έχω όρεξη να συμμετέχω σε ένα debate με δέκα κόμματα. Έχω πάει σε debate με πέντε κόμματα. Ήταν μια «σούπα» με πέντε κόμματα. Φανταστείτε τι «σούπα χωρίς λεμόνι» θα είναι με δέκα…

Εάν θέλουν να έχουν κάποιο ενδιαφέρον τα debate, ας οργανώσουν ένα που θα συμμετέχουμε οι τρεις μας, για να μάθει ο κόσμος όλα αυτά που έγιναν και ειπώθηκαν στο Μαξίμου! Θα έχει πολύ ενδιαφέρον!

Τα ψέματα Σαμαρά

Άκουσα προχθές τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά που προτίθεται να κάνει τόσα ωραία και καλά πράγματα! Μα και στο προηγούμενο Ζάππειο δεν έλεγε ότι δεν θα επέτρεπε να κοπούν οι επικουρικές συντάξεις; Ότι δεν θα κόβονταν με τίποτα; Συμφωνήσαμε όλοι μας να μην κοπούν, αλλά όταν το είπαμε αυτό στον κ. Τόμσεν, αυτός είχε αντίθετη άποψη και είπε «ξεχάστε το». Το ξέρετε το αποτέλεσμα. Κόπηκαν τελικά οι επικουρικές.

Εφόσον δεν μπορεί να το κάνει αυτό ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας γιατί έχει εκχωρήσει με υπογραφή το δικαίωμα αυτό στον κ. Τόμσεν, τότε γιατί συνεχίζουν να τάζουν και να υπόσχονται στο κόσμο; Γιατί κοροϊδεύουν τον κόσμο; Όλα τελούν υπό την αίρεση του κ. Τόμσεν. Τι κάνει και τι υπόσχεται ο άνθρωπος για να γίνει πρωθυπουργός; Μέχρι που θα φτάσει;

Για αυτό λέω να πάμε να απελευθερώσουμε τη χώρα πρώτα και μετά θα δούμε τι πολιτική θα ασκήσουμε. Να απελευθερώσουμε όμως τη χώρα από τα δεσμά της υπογραφής του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου.