28.6.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

Στείλτο Email

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Νομίζω ότι η ΝΔ με αυτά που λέει ο κ. Σαμαράς, προσβάλει πρώτα τον εαυτό του και στη συνέχεια το εκλογικό Σώμα. Τα ίδια πράγματα έλεγε στον ίδιο χώρο στο Ζάππειο. Δεν μας έλεγε ότι δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει να κοπούν οι επικουρικές συντάξεις; Αλλά κόπηκαν. Ούτε αδιαφόρησε, ούτε το ξέχασε. Απλά, δεν μπορεί. Όλα αυτά που μας είπε είναι υπό την αίρεση του κ. Πωλ Τόμσεν. Αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί δεν λέμε την αλήθεια και τα πραγματικά δεδομένα και γεγονότα στον ελληνικό λαό; Έχουν προδεσμευτεί στη τρόϊκα. Στη σελίδα 427 του Μνημονίου, αναγράφεται ότι οι μισθοί στην Ελλάδα θα εναρμοσιστούν με τους αντιστοίχους της Ν.Α. Ευρώπης. Δηλαδή, μισθοί επιπέδου Ρουμανίας και Βουλγαρίας. Αυτά υπέγραψαν και σε αυτά δεσμεύτηκαν. Γιατί συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο λέγοντας πράγματα που δεν ισχύουν;». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στην “Πρώτη Γραμμή” του ΣΚΑΪ.

Να ενωθούν όλοι οι λαοί του Νότου

Η πρόταση του ΛΑΟΣ είναι να συμπτύξουν και να ενωθούν όλοι οι λαοί του Νότου σε ένα ενιαίο μέτωπο, ιδιαίτερα τώρα που αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στη Γαλλία, και να πάμε όλες οι χώρες μαζί στο Βορρά να διεκδικήσουμε δικαιώματα. Να τους πούμε ότι η στυγνή πολιτική της λιτότητας δεν βγαίνει. Δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε και να πιάσουμε τους δείκτες του Μάαστιχτ. Χρειάζεται να αναπτυχθεί ένα μέτωπο εναντίον του Βορρά. Οι εκλογές και οι εξελίξεις, στέλνουν το μήνυμα σε όλη την Ευρώπη. Χρειάζονται πολιτικές ανάπτυξης. Το ισχυρό ευρώ πνίγει τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Πρέπει η Ευρώπη να κινηθεί σε ένα άλλο διαφορετικό άξονα, αλλιώς θα έχουμε κοινωνικές εκρήξεις. Ήδη κλονίζεται και η Ολλανδία, αυτή που μας «έδειχνε το δάκτυλο» και μας έδινε παραδείγματα οικονομικής και δημοσιονομικής συμπεριφοράς και πειθαρχίας. Παραιτήθηκε η κυβέρνησή της. Η ισχυρή και οικονομικά εύρωστη Ολλανδία, δεν μπορεί να περάσει μειώσεις και μέτρα 14 δισ. Θα έχουμε συνεχείς αναταράξεις, ακόμα και στον πυρήνα, στην καρδιά της Ευρώπης και όχι μόνο στις χώρες του Νότου.

Δεν μπορούμε να αντέξουμε το ισχυρό ευρώ του Βερολίνου. Η συνταγή που προτείνεται και ακολουθείται στην Ευρώπη δεν πρόκειται να μας σώσει.

Την Κυριακή το βράδυ δέχομαι να συζητήσω με όποιον θέλει και πιστεύει ότι πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια για ενιαίο μέτωπο των κρατών και των λαών του Νότου. Ήδη έχω ξεκινήσει αυτήν την προσπάθεια με συνομιλίες και επαφές που έχω αναπτύξει με άλλους Ευρωπαίους πολιτικούς. Να τους πούμε ότι δεν μπορούμε. Πνιγόμαστε. Να βρούμε και να συζητήσουμε για έναν άλλο δρόμο.

Μπλόφαρε η κ. Μέρκελ

Να πάμε όλοι όσοι νομίζουν και πιστεύουν ότι δεν βγαίνει το Μνημόνιο για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε ενιαίο μέτωπο. Το ξέρουν ότι δεν βγαίνει και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς, όμως, μπήκαν σε αυτές τις «ράγες», γιατί τους φόβισε με τη Μπλόφα της η κα. Μέρκελ. Τους είπε χωρίς εμένα δεν μπορείτε να γίνετε πρωθυπουργοί! Η ίδια αρχιτέκτων του Μνημονίου, η κα. Λαγκάρντ, δεν είναι σίγουρη ότι τελικά θα βγει και ότι θα πετύχει το Μνημόνιο. Γιατί τότε και εμείς να πάρουμε αυτό το ρίσκο; Και ο κ. Μόντι στην Ιταλία ήδη αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα της ακολουθούμενης πολιτικής και την ηγεμονία της Μέρκελ!

Είμαστε στα δεσμά της Ευρώπης που μας απαγορεύει να δανειστούμε λεφτά και να γίνουν επενδύσεις και από άλλες χώρες όπως η Ρωσία. Γιατί να αποκλείεται η Ρωσία; Πιστεύω ότι είναι χρήσιμη μια μεγαλύτερη και δυνατότερη παρουσία της Ρωσίας εδώ.

Για τις δημοσκοπήσεις

Θεωρώ ότι και πάλι θα τηρηθεί η παράδοση που οι δημοσκοπικές εταιρείες υποτιμούν, δεν πιάνουν τα πραγματικά ποσοστά και δεν καταγράφουν την δυναμική του ΛΑΟΣ. Άλλωστε και άλλη φορά μας έδιναν 3% και τελικά πήραμε 7,5%.

Μας ακολουθεί και μας εμπιστεύεται όλο και περισσότερος κόσμος. Το βλέπω και το βιώνω αυτό στις περιοδείες μου. Ο κόσμος ταυτίζεται και υποστηρίζει τις θέσεις και τις πεποιθήσεις μας.

Πληρώνω το «όχι» που είπα και το ανάστημα που σήκωσα. Δεν τους αρέσουν οι θέσεις που αναπτύσσω και οι κινήσεις που κάνω, επισκεπτόμενος τη Μόσχα, εξερευνώντας νέες συνεργασίες και παίρνοντας πρωτοβουλίες για νέες πολιτικές. Δεν πέταξαν άλλωστε τον Καραμανλή όταν τόλμησε να προχωρήσει τη συμφωνία για τα ρωσικά άρματα;

Για τη Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή μέχρι πρόσφατα απολάμβανε ένα ιδιαίτερο καθεστώς ασυλίας. Ήταν στο απυρόβλητο. Δεν έλεγε κανείς τίποτα για την ιδεολογία, τις πεποιθήσεις και τις πράξεις της. Μόνο τώρα με τα επεισόδια εναντίον του κ. Ευθυμίου έψαξαν το αρχείο της.

Είναι ένα ναζιστικό, χιτλερικό κόμμα. Προσπαθούν να καμουφλάρουν τις ιδέες και τις απόψεις τους, παραπλανώντας τον κόσμο, εκμεταλλευόμενοι την οργή, το θυμό και την ανασφάλειά του. Είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία μας.

Είναι μια «εταιρεία σεκιούριτι» με περίεργες μεθοδεύσεις. Δεν ξέρω αν θέλει να τους ψηφίσει ο Έλληνας πολίτης.

Η Δημοκρατία μας όμως δεν έχει τέτοια περιθώρια.

Πέρασα πολλά «κουβαλώντας» στη πλάτη μου τον κ. Βορίδη όλα αυτά τα χρόνια. Έπρεπε διαρκώς να δίνω εξετάσεις νομιμοφροσύνης για τη συμμετοχή του στο ΛΑΟΣ. Ουδέποτε είχα στελέχη της Χρυσής Αυγής στο ΛΑΟΣ. Είχα ανθρώπους οι οποίοι είχαν απαρνηθεί και είχαν αποχωρήσει όταν κατάλαβαν και συνειδητοποίησαν το ποιόν και τις πραγματικές απόψεις και ιδεολογίες αυτής της οργάνωσης. Όταν κατάλαβαν τον ουσιαστικό τους ρόλο, τις απόψεις και τις πραγματικές τους πεποιθήσεις, απαρνήθηκαν την Χρυσή Αυγή. Αποχώρησαν από την οργάνωση και δεν συμμετείχαν πλέον. Ο κ. Ζαφειρόπουλος, υποψήφιος του ΛΑΟΣ στην Α΄ Αθηνών, είναι ένας από αυτούς.

Για τον κ. Καμμένο

Ακούγοντας τον κ. Καμμένο είναι σαν να διαβάζεις κείμενα του κ. Τσίπρα, και το αντίστροφο. Είμαι άνθρωπος της σύνεσης και του διαλόγου.

Η ιδεολογία του ΛΑΟΣ είναι ο Πατριωτικός Παρεμβατισμός

Η ιδεολογία του ΛΑΟΣ είναι ο Πατριωτικός Παρεμβατισμός. Εμείς προτάσσουμε πρώτα απ΄ όλα και πάνω απ΄ όλα, την Ελλάδα και μετά το κόμμα. Οι άλλοι προτάσσουν τα κομματικά και ιδιοτελή συμφέροντά τους. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά μας. Πιστεύουμε στη λογική, υγιή και μελετημένη παρέμβαση του Κράτους και όχι στην ασυδοσία και στην αναρχία.

Δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα στην Ελλάδα ούτε με κομμουνισμό, ούτε επίσης με τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό. Θεωρώ ότι και οι δύο αυτές προσεγγίσεις βλάπτουν σοβαρά την υγεία της κοινωνίας.

Ο ΛΑΟΣ έχει πολλά ικανά, πετυχημένα, δυναμικά και καταξιωμένα στελέχη

Και μόνο η συμμετοχή του κ. Κύρτσου, του Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας προσδιορίζει και σηματοδοτεί μια κατάσταση. Είναι μια σειρά στελεχών που θα μπορούσαν να υπηρετήσουν, διάφορες υπουργικές θέσεις.

Για τις εκλογές της 6ης Μαΐου

Οι ελληνικές εκλογές, θα έχουν μεγάλο και σημαντικό αντίκτυπο στις Ευρωπαϊκές εξελίξεις. Όλος ο Ευρωπαϊκός Νότος προσδοκά να δει τις εξελίξεις και πως θα ψηφίσει το εκλογικό Σώμα. Ουαί και αλλοίμονο αν πούμε ναι με 51%. Κάηκε όλη η Ευρώπη και θα καούμε και εμείς. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα επικροτεί την πολιτική της κ. Μέρκελ.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να ψηφίσει με σύνεση, λογική και νηφαλιότητα

Πρέπει να ψηφίσει ο Ελληνικός λαός με σύνεση, με λογική και με νηφαλιότητα. Δεν πρέπει να αφήσει να τον κατευθύνει η οργή και ο θυμός του. Δεν είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι.

Το βράδυ των εκλογών, πρέπει να ηγηθεί της νέας προσπάθειας κάποιος που δεν έχει υπογράψει. Που δεν έχει δέσει πισθάγκωνα τα χέρια του. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος έχουν αυτοευνουχιστεί. Θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο. Το Μνημόνιο δεν το υπόγραψαν τα κόμματα, αλλά οι αρχηγοί τους. Τη Κυριακή το βράδυ θα έχουμε να κάνουμε πάρα πολύ κουβέντα, αναλόγως των αποτελεσμάτων. Μπορεί να έχουμε εκπλήξεις. Μια φορά, θα έχουμε κυβέρνηση. Οι αστειότητες, -για να μην πω αθλιότητες- ότι θα πάμε σε επαναλαμβανόμενες εκλογές, κάτι που σίγουρα θα συνθλίψει την Δημοκρατία, δεν στέκουν. Χαίρομαι που το μάζεψε αυτό ο Πρόεδρος του κ. Συμπιλίδη.

Για τα τηλεοπτικά debate

Θα ήθελα να γίνουν όσο πιο πολλές τηλεοπτικές αναμετρήσεις μεταξύ των δύο, του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου. Για να καταλάβει ο κόσμος τι πρεσβεύουν και τι πραγματικά κουβαλάνε. Πρέπει να μάθει ο κόσμος. Δεν πρέπει να σταματήσουν οι τηλεοπτικές αναμετρήσεις. Θα είναι μεγάλη ζημιά.

Εάν θέλουν να κάνουμε ένα ντιμπέιτ οι τρεις μας για να μάθει ο κόσμος τι έγινε εκείνο το βράδυ, θα ήταν εξαιρετικά σοφό.

Για τα φαινόμενα προπηλακισμών και βίας

Αυτά ξεκίνησαν από κάποιες συνιστώσες της Αριστεράς, τα υιοθέτησαν οι ακραίοι της Δεξιάς και θα έχουμε μια πορεία τέτοιων επεισοδίων. Φοβούμαι περισσότερο τα επεισόδια το βράδυ των εκλογών. Φοβούμαι μήπως κάποιοι ενθαρρυνθούν και έχουμε επεισόδια και καταστάσεις στο κέντρο της πόλης, που μπορεί να είναι και η φλόγα για πολύ χειρότερα πράγματα. Το απεύχομαι αυτό.

Για την Αριστερά

Εάν σε αυτήν την κρίση, κατάσταση και αναταραχή, δεν είναι ανεβασμένη η Αριστερά, πότε θα είναι; Σε αυτά επενδύει άλλωστε. Η Ελλάδα πτώχευσε με αριστερές κυβερνήσεις. Η Ευρώπη πτώχευσε με αριστερές κυβερνήσεις. Ήρθε η δεξιά στην Ευρώπη, για να σώσει την κατάσταση. Αναγκάστηκε να πάρει κάποια μέτρα, ενίοτε υπερβολικά. Και ως εκ τούτου, ο κόσμος πάει πάλι αριστερά. Είναι σαν τα νερά του Ευρίπου. Πάνε πάνω κάτω. Οι αριστερές κυβερνήσεις στην Ευρώπη, έριξαν τις χώρες στα βράχια. Ήρθαν οι δεξιοί να σώσουν τις χώρες και με τις πολιτικές που ακολουθούν και επιμένουν, στέλνουν τον κόσμο πάλι στην αριστερά.