27.1.2012,

NY Times: Ανάρπαστο το ελληνικό γιαούρτι στη Νέα Υόρκη!

Στείλτο Email

Kακόρυφη αύξηση στη ζήτηση του ελληνικού γιαουρτιού σημειώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη. Οι πωλήσεις του ελληνικού προϊόντος μάλιστα αυξήθηκαν τόσο που οδήγησαν τους επιχειρηματίες στην κατασκευή νέου εργοστασίου, το κόστος του οποίου υπολογίζεται στα 20 εκ. δολάρια.

 

Ειδικό άρθρο δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα NY Times, όπου τονίζεται ότι οι γαλακτοπαραγωγοί της Νέας Υόρκης έχουν επωφεληθεί ιδιαίτερα από την επιτυχία αυτή του ελληνικού γιαουρτιού, καθώς για την παραγωγή του χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο γάλα απ’ότι για ένα συνηθισμένο γιαούρτι.

 

Μάλιστα δύο από τις κορυφαίες μάρκες γιαουρτιού, οι Chobani και Fage, επεκτείνουν τα παραγωγικά τους πλάνα για να συμπεριλάβουν και το συγκεκριμένο προϊόν.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία Υπουργείου Γεωργίας και Αγορών η πολιτεία της Νέας Υόρκης διέθεσε το 2010 40% περισσότερο γιαούρτι απ’ότι τα περασμένα χρόνια. Μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης οφείλεται στην παραγωγή του ελληνικού γιαουρτιού που όπως φαίνεται μπήκε στην αμερικανική αγορά «για τα καλά».