ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ALTER.
- 27 Οκτωβρίου 2011 01:30
- Αριθμός σχολίων: 0
«Αυτό που αυτή τη στιγμή λαμβάνουμε σαν μήνυμα από τις Βρυξέλλες είναι μία ατμόσφαιρα ρευστότητας σε όλα. Όχι μόνo για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι ηγέτες της Ευρώπης αδυνατούν να αποκαταστήσουν ένα διάλογο μεταξύ τους και παντού κυριαρχεί ένα κλίμα διάλυσης πολύ ανησυχητικό για το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης.»
Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ALTER και στο δημοσιογράφο κ. Ν. Χατζηνικολάου.
Διαπράττονται εγκλήματα για να λεηλατήσουν τη χώρα.
Δεν γνωρίζω αν το “κούρεμα” μπορεί αύριο να αξιολογηθεί σαν πιστωτικό γεγονός ή όχι. Ποιοι το αποφασίζουν αυτό; Μια ολιγομελής ομάδα υπό τον κ. Άκερμαν και την Deutsche Bank με την Black Rock, η οποία είναι μέτοχος της Standard & Poor΄s, της Goldman Sachs και της Moody΄ς, που την ώρα που ελέγχει τις τράπεζές μας και τις επιχειρήσεις μας, την ίδια αυτή στιγμή είναι και επενδυτής στο χρηματιστήριο. Κανονικά πρέπει να επέμβει Εισαγγελέας. Πάνε να λεηλατήσουν τη χώρα για 125 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως αυτό το σχέδιο “ΕΥΡΗΚΑ”.
Η ανικανότητα μας έφερε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.
Παραδώσαμε τη χώρα μας στις πιο κρίσιμες στιγμές, σε ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους. Φταίνε γιατί μας έφεραν σε αυτό το σημείο και οι δύο κυβερνήσεις. Και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που διπλασίασαν το χρέος. Πριν μπούμε στο Μνημόνιο, όταν χρειαζόταν η χώρα τα 9 δισ. έφερα στον κ. Παπανδρέου μια μεγάλη πετρελαιοπαραγωγό χώρα, η οποία θα μας δάνειζε 10 δισ. Πήγαν οι άνθρωποι στο Μαξίμου και δεν τους είπαν τίποτε. Θα έβρισκαν λεφτά αν ήθελαν.
Η αγορά ακόμη μπορούσε να μας δανείσει. Αλλά και μετά το Μνημόνιο, αν εφαρμόζαμε μια άλλη πολιτική δεν θα φτάναμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Πίστευα πως μπορούσαν να δουν το μέλλον, να οραματιστούν την Ελλάδα, αλλά αποδείχτηκαν ανίκανοι.
Όσο πιο γρήγορα γίνεται μια άλλη κυβέρνηση, μια νέα πολιτική.
Αν ο κ. Παπανδρέου, την Δευτέρα κιόλας, δεν ανοίξει την πορεία σε μια άλλη κυβέρνηση θα έχουμε ένα casus belli σε όλα τα μέτωπα. Η παρούσα Βουλή έχει την συνταγματική νομιμοποίηση να βγάλει μια νέα κυβέρνηση.
Πρέπει γρήγορα να γίνει μια κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, να δράσουμε το ταχύτερο δυνατόν. Όσο πιο ευρύτερη θα είναι, τόσο το καλύτερο. Εγώ έχω πει ότι θα στηρίξω μια τέτοια προσπάθεια και μάλιστα αν χρειαστεί χωρίς να ζητήσω τίποτε, ούτε “καρέκλα”. Αν μας το ζητήσουν, δεν θα πούμε όχι να συμμετέχουμε. Και αυτή την άποψη έχουν οι περισσότεροι βουλευτές και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, γιατί η ΝΔ θέλει συνεννόηση, η παρέα του Σαμαρά λέει όχι. Να εφαρμοστεί μια νέα πολιτική, η οποία θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες της χώρας, θα εκμεταλλευτεί επιτέλους τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα συμμαζέψει τις σπατάλες του Δημόσιου Τομέα. Θα συμμαζέψει το Κράτος.
Η επικοινωνία μου με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.
Όταν μίλησα με τον κ. Βενιζέλο, του είπα πως δεν πρόκειται να περάσουν αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα και πως για θέματα εθνικής κυριαρχίας, όπως είδατε σήμερα και τις σημερινές απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Ράιχενμπαχ, πρέπει να πάμε σε ευρεία πλειοψηφία στην Βουλή με 180 ψήφους.
Εκείνος μου είπε τότε, πως σχεδιάζει να το περάσει από την Βουλή με την πλειοψηφία των 180 ψήφων. Το ερώτημά μου είναι γιατί ο κ. Σαμαράς “τσινάει” για τους 180, αφού ούτως ή άλλως, έχει πει πως δεν θα το ψηφίσει; Με βάζει σε σκέψεις, καθώς μάλιστα δεν τον είδα να μιλά καθόλου για τα ελληνικά θέματα στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Θα περιμένω να δω την εξέλιξη.
Εθνική ταπείνωση τα όσα συμβαίνουν στις Βρυξέλλες.
Αυτό που σήμερα συμβαίνει στις Βρυξέλλες, είναι η θεσμοποίηση της ταπείνωσής μας. Πριν 71 χρόνια οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας αγωνίστηκαν ενάντια σε μια τέτοια ταπείνωση. Σήμερα ο κ. Παπανδρέου πάει εθελοντικά σε αυτήν.
Αφήστε το σχόλιό σας