ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ REAL FM
- 21 Οκτωβρίου 2011 19:48
- Αριθμός σχολίων: 0
Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.
«Στη εκτενή συνάντηση που είχα με τον πρωθυπουργό, του είπα ότι έχεις ένα κρίσιμο δίλλημα να αντιμετωπίσεις: “ Ή Ευρώπη με δανεικά και δουλεία, ή μόνοι μας και φτώχεια. Τώρα που έχεις σοβαρή ανάγκη χρημάτων θα σου ζητήσουν και θα σου απαιτήσουν πολλά και δυσβάστακτα πράγματα. Πρόσεξε ποια είναι η “κόκκινη γραμμή” που θέτεις. Ήδη την ακουμπάμε… Θα σου ζητήσουν συνυπογραφή. Αν δεχθείς κάτι τέτοιο, τότε θα έχεις ένα καζάνι στα χέρια σου που δεν θα βράζει απλά. Θα σκάσει και θα τα διαλύσει όλα.
Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει θέμα συνυπογραφής. Θα έχει διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ από τέτοιο θέμα».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του REAL FM.
Τρώμε από τα έτοιμα
Διερωτώμαι τι θα γίνει όταν ο δοκιμαζόμενος Έλληνας πολίτης εξαντλήσει τις καταθέσεις του, τις οποίες χρησιμοποιεί τώρα για να καλύψει και να πληρώνει τα διάφορα χαράτσια και τις ανάγκες του. Τι θα γίνει όμως όταν τελειώσει το “λίπος”; Όταν δηλαδή, δεν θα έχει άλλες καταθέσεις και αποταμιεύσεις;
Η κυβέρνηση δεν έχει πειστικό πρόγραμμα
Φοβούμαι πολύ ότι αυτή η κυβέρνηση δεν διαθέτει κάποιο πειστικό πρόγραμμα. Για αυτό το λόγο είπα στον Πρωθυπουργό στη Βουλή; “Αν θέλεις ουσιαστική και πραγματική βοήθεια από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι θα παραιτηθείς τη Δευτέρα, για να ανοίξεις τον νέο κύκλο του αύριο. Έτσι, με αυτή την κίνησή σου, θα έλθουμε να βοηθήσουμε”. Αλλά βεβαίως, δεν περίμενα ανταπόκριση, ανάλογη αυτής που επέδειξαν σε αντίστοιχα διλήμματα τα κόμματα στη Πορτογαλία, και πρόσφατα στη Σλοβακία.
Ανάγκη για μια οικουμενική κυβέρνηση
Χρειάζεται η παρούσα Βουλή να δώσει στη χώρα μια άλλη πιο σύνθετη και αποτελεσματική κυβέρνηση, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα πράγματα. Πιστεύω ότι η παρούσα σύνθεση του Κοινοβουλίου μπορεί να δώσει μια πιο σύνθετη, πιο σοβαρή και πιο υπεύθυνη κυβέρνηση με ένα Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν μπορεί να είναι ο κ. Παπανδρέου. Αυτό το αντιλαμβάνεται, και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου. Προσπάθησε, έδωσε εξετάσεις.
Ο κ. Παπανδρέου πήρε τη λαϊκή ετυμηγορία από τον Ελληνικό λαό, αλλά δεν ισχύει πλέον σήμερα.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια του πολίτικού χρόνου για εκλογές – και μάλιστα για αλλεπάλληλους εκλογικούς κύκλους για να επιτευχθεί αυτοδυναμία, όπως καθαρά δήλωσε ο κ. Σαμαράς.
Ποιος είπε ότι δεν θέλω εκλογές; Θέτω όμως, αυτό το θέμα των εκλογών σε μια σειρά προτεραιοτήτων, γιατί έχω την σοβαρότητα και την ευθύνη να το κάνω αυτό.
Δυστυχώς, άλλοι δεν έχουν την απαιτούμενη από τις περιστάσεις σοβαρότητα και ζητούν “εκλογές εδώ και τώρα”. Ζητούν εκλογές, επειδή τα ποσοστά τους φαίνονται να είναι καλά και ανεβασμένα. Ζητούσα εκλογές πολλούς μήνες πριν. Ζητούσα εκλογές πριν ακόμα αλλάξουν τα ποσοστά.
Ο ΛΑ.Ο.Σ αυξάνει συνεχώς την εκλογική του δύναμη, ιδιαίτερα δε, την ίδια στιγμή που και η ΝΔ αυξάνει τα ποσοστά της.
Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι περιπτωσιακή, γιατί πέφτει το ΠΑΣΟΚ.
Θέλω μια πιο σύνθετη κυβέρνηση
Υπάρχουν πολλοί άξιοι και ικανοί Έλληνες οι οποίοι θα μπορούσαν να ηγηθούν ενός σχήματος οικουμενικής κυβέρνησης. Θα μπορούσε να είναι από τη ΝΔ ο κ. Αβραμόπουλος, ή κάποιος άλλος από το ΠΑΣΟΚ. Θα μπορούσε να είναι και κάποιος έξω από το ΠΑΣΟΚ, όπως ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος. Δεν βάζω κανένα περιορισμό. Θέλω μια πιο σύνθετη κυβέρνηση.
Εάν πηγαίναμε όλοι μαζί στις Βρυξέλλες ενωμένοι σαν μια γροθιά, θα μπορούμε να απαιτούμε περισσότερα, από τα λίγα που είναι δυνατόν να πετύχουμε. Αλλά, θα πετυχαίναμε περισσότερα από αυτά τα οποία μπορεί μόνος του ο κ. Παπανδρέου. θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε πολύ περισσότερα, ακόμα και από μια κυβέρνηση η οποία θα προέκυπτε από νωπή λαϊκή εντολή.
Δεν φθάνει μόνο ένας
Θεωρώ ότι υπάρχουν και άλλες υγιείς δυνάμεις οι οποίες θα μπορούσαν να συναινέσουν σε ένα οικουμενικό σχήμα για την σωτηρία της πατρίδας μας. Το ζητούμενο είναι αν μπορεί να πάει μια τέτοια οικουμενική ομάδα στην Ευρώπη για να διαπραγματευθεί.
Στη σοβαρή και κρίσιμη αυτή κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας, δεν είναι πλέον δουλειά ενός μόνο πολιτικού ανδρός να αναλάβει την προσπάθεια να σώσει την χώρα. Δεν φτάνει ένας μόνος. Χρειάζεται να πάμε όλοι μαζί.
Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπανδρέου θα ταξιδέψουν στη Σύνοδο Κορυφής με δύο διαφορετικές πτήσεις ξεχωριστά. Μου φαίνεται αστείο αυτό το γεγονός. Τι μήνυμα δίνουμε στο εξωτερικό ;
Σε αυτή την τόσο κρίσιμη για το Έθνος μας στιγμή, που τόσοι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, αυτοί οι δύο δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Δεν μπορούν ούτε καν να ταξιδέψουν στο ίδιο αεροπλάνο…
Ο Πρωθυπουργός υποχρεούται να ανοίξει το πολιτικό παιχνίδι
Εκτιμώ ότι αρχές Δεκεμβρίου – την περίοδο στα ΝικολοΒάρβαρα- θα έχουμε εξελίξεις. Είτε εκλογικές, είτε εσωτερικές.
Από τη Δευτέρα, ο Πρωθυπουργός υποχρεούται να ανοίξει το πολιτικό παιχνίδι. Υποχρεούται.
Νομίζω ότι η καλύτερη πρόταση είναι να παραιτηθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Να αναθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την εντολή να σχηματίσουμε μια νέα κυβέρνηση , για να προσπαθήσουμε να βγάλουμε την χώρα από το τέλμα.
Αυτή η κυβέρνηση θα είναι μεταβατικού χαρακτήρα. Μετά από 5-6 μήνες, σε κλίμα και περιβάλλον ηρεμίας, ησυχίας και χωρίς εκβιαστικά διλήμματα από κανένα, να πάμε σε εκλογές.
Να βαθμολογήσει ο Ελληνικός λαός τον καθένα μας ανάλογα με την διαγωγή και την συμπεριφορά που έχει δείξει.
Να επαναπροσδιορίσουμε την εξωτερική μας πολιτική
Πάνω από όλα, η λύση δεν μπορεί πλέον να έλθει από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Αυτές οι δύο πρωτεύουσες, μαζί με την ανικανότητα και τα ανομήματα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που μας κυβέρνησαν – μας έφεραν στη σημερινή δεινή κατάσταση.
Να προσανατολισθούμε, να σχεδιάσουμε και να επιδιώξουμε μια νέα πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Να προσανατολιστούμε στις ανερχόμενες οικονομικές δυνάμεις. Να δούμε και προς τη Ρωσία και την Κίνα. Κάτι ανάλογο είχε άλλωστε επιδιώξει και ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά τελικά το εγκατέλειψε. Δεν λέω να φύγω από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Συμμαχία. Ας προσανατολιστούμε και ας εξερευνήσουμε και άλλες εναλλακτικές πηγές. Μια τέτοια στρατηγική, θα διευκολύνει και το διάλογο με τους Δυτικούς.
Αφήστε το σχόλιό σας