1.1.2012,

Ροντούλης στη Βουλή: «Η Κυβέρνηση εξαθλιώνει τις πολυμελείς οικογένειες».

«Την απελπισία και την απόγνωση επιφέρουν στις ελληνικές πολυμελείς οικογένειες οι φορολογικές επιβαρύνσεις που φέρνει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης», τόνισε στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης.

Μεταξύ άλλων, ο Λαρισαίος βουλευτής, τόνισε τα παρακάτω:

«Αναφορικά με την φορολογία που θα επιβληθεί στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες της χώρας, γίνεται σαφές ότι η κυβέρνηση ασκώντας αντιδημογραφική πολιτική, μεταχειρίζεται τα παιδιά ως τεκμήριο εισοδήματος…

Ο σοφός λαός λέει ότι τα παιδιά είναι πλούτος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραφράζοντας την λαϊκή σοφή έκφραση, φορολογεί σκληρά τις πολυμελείς οικογένειες.

Με βάση τα εισοδήματα του 2010, οι πολύτεκνοι είχαν αφορολόγητο όριο τα 27.000 ευρώ. Αρχικώς η κυβέρνηση κόντυνε το όριο στα 23.000 ευρώ με βάση τον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπροθέσμου και τώρα έρχεται και πετσοκόβει το όριο στα 15.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ένας πολύτεκνος με τέσσερα παιδιά και με οικογενειακό εισόδημα 27.000 ευρώ το 2010 δεν πλήρωνε φόρο, ενώ τώρα ο ίδιος άνθρωπος με τα ίδια εισοδήματα θα πληρώσει 3.030 ευρώ.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία του 2009, ο φόρος που καταβάλλουν στο κράτος οι πολύτεκνες οικογένειες, ανέρχεται συνολικά στα 54 εκ. ευρώ. Με βάση το νέο αφορολόγητο όριο που επιβάλλεται από την κυβέρνηση, οι πολύτεκνοι θα κληθούν να καταβάλουν 153 εκ. ευρώ. Δηλαδή, τριπλασιάζεται το φορολογικό βάρος σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν να ταΐσουν τέσσερα, πέντε και παραπάνω παιδιά. Τα πράγματα βέβαια δεν είναι καλύτερα για τους τρίτεκνους. Όπως και στους πολύτεκνους έτσι και σε αυτούς η ετήσια φορολογική επιβάρυνση είναι πολλαπλάσια αυτής που ήδη έχουν και επομένως θεωρείται αδύνατον οι άνθρωποι αυτοί να επιβιώσουν μέσα σε αυτόν τον φορολογικό κυκλώνα.

Επομένως, για να υπάρξει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και ταυτόχρονα μια φιλοοικογενειακή-φιλοδημογραφική πολιτική, ο ΛΑ.Ο.Σ. προτείνει το εξής: Το σύνολο του οικογενειακού εισοδήματος να διαιρείται με τον αριθμό των μελών της οικογενείας και το προκύπτον εισόδημα να φορολογείται αυτοτελώς».

«Πρέπει να έχουμε ως σημαία την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη, προκειμένου να αποφύγουμε τον εκτροχιασμό της κοινωνικής συνοχής και ουσιαστικά να διατηρηθεί το κοινωνικό κράτος που αποτελεί το βάθρο ολόκληρου του έθνους», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του στη βουλή ο κ. Ροντούλης.

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολιάστε