Τα κλειστά επαγγέλματα «στενεύουν» τον Ραγκούση
- 12 Οκτωβρίου 2011 12:30
- Αριθμός σχολίων: 0
Της …απελευθέρωσης αναμένεται ότι θα γίνει σήμερα στη συνεδρίαση του Υπουργικού, καθώς ανάμεσα στα έξι νομοσχέδια που θα συζητηθούν, είναι και αυτό του ανοίγματος του κλάδου των μεταφορών.
Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στις 11 το πρωί, στη Βουλή και τα βλέμματα είναι στραμμένα στους κανόνες που αφορούν την απελευθέρωση των ταξί.
Πρόκειται για ένα από τα θέματα που ταλάνισαν το τελευταίο διάστημα την κοινωνία και αποτέλεσαν τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για τον κ. Γιάννη Ραγκούση.
Ο τελευταίος συγκρούστηκε σφοδρά με τον κλάδο τον αυτοκινητιστών οι οποίοι προχώρησαν σε μεγάλες κινητοποιήσεις, καταφέρνοντας μεγάλο πλήγμα στον Τουρισμό.
Θύμα της σκληρής γραμμής Ραγκούση είναι ακόμη και ο μέχρι πρότινος ανυποχώρητος πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, τον οποίο πληροφορίες θέλουν να τελεί υπό παραίτηση από την κομματική του θέση στη ΝΔ, μετά τη χθεσινή τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά ότι δεν επιθυμεί να ψηφίσουν την ΝΔ οι εκπρόσωποι συντεχνιών που προασπίζονται τα προνόμιά τους εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας.
Η παραίτηση του δεν έχει γίνει δεκτή, ενώ ρόλο πυροσβέστη ανέλαβαν ο Γραμματέας Συνδικαλισμού της ΝΔ Γιάννης Μανώλης και άλλοι συνεργάτες του Α. Σαμαρά.
Παρά το γεγονός πάντως, ότι κερδίζει πόντους, το θέμα των ταξί συνεχίζει να στενεύει τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Ραγκούση, αφού από τη μια προσκρούει στις αντιδράσεις του κλάδου και από την άλλη έχει πάνω από το κεφάλι του τη δαμόκλειο σπάθη της τρόικας, που ζητά να προχωρήσει άμεσα στη σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Ο εκ προοιμίου αποκλεισμός «ήπιου ανοίγματος του κλάδου», διότι «οι ήπιες προσαρμογές αποδείχθηκε ότι ούτε προσαρμογές ήταν, ούτε στο τέλος ήπιες, αφού τα δραματικά τους αποτελέσματα τα πληρώνουμε ακόμη», όπως είπε ο κ. Ραγκούσης, αναμένεται να πυροδοτήσουν νέες αντιδράσεις στο χώρο των αυτοκινητιστών.
Ο υπουργός Μεταφορών υπεραμύνεται της στάσης που κράτησε εν μέσω θέρους, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και διαμηνύει μπρος πάσα κατεύθυνση πως «από τη στιγμή που αναλάβαμε την πολιτική υποχρέωση να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, περιορίζοντας το εισόδημα εκατομμυρίων Ελλήνων, αποτελεί χρέος ηθικό να μην υποκύψουμε στις συντεχνιακές απαιτήσεις για διατήρηση προνομίων άλλης εποχής».
Αφήστε το σχόλιό σας